I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Rekonstrukcija centra do 15. maja?

Na Trgu Slobode u Zrenjaninu u toku su pripremni radovi na parternom uređenju koji podrazumevaju uklanjanje dotrajalog asfalta, postavljanje temelja za kandelabre i kablova za novu javnu rasvetu.

radovi-centar

Nakon toga otpočeće popločavanje granitnim pločama dela od Gimnazijske ulice do Bukovčeve palate. Planirano je da ovaj posao bude okončan do kraja 2014. godine.

U kasnijoj fazi pratiće se dinamika radova „Vodovoda i kanalizacije“, što znači da će se po završetku radova koje izvodi to preduzeće, pristupiti parternom uređenju i dela Trga Slobode prema Gradskoj kući, odakle se izmešta crpna stanica, kažu u zrenjaninskom Javnom preduzeću „Direkcija za izgradnju i uređenje grada“.

PerSu marketi

Po završetku popločavanja trga, ovaj prostor će dobiti i novu, modernu javnu rasvetu i time će biti okončana poslednja faza rekonstrukcije centralne gradske zone.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U Direkciji kažu i da je rok za završetak radova 120 kalendarskih dana, ali da se „zbog nastupajuće zimske sezone i nestabilnih vremenskih uslova, planira da radovi budu okončani do 15.5.2015. godine“.

– Radovi su počeli ovako kasno, pred zimsku sezonu, jer smo čekali da JKP „Vodovod i kanalizacija“ završi svoju proceduru oko javnih nabavki, a radovi su takvi da JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ mora da prati dinamiku njihovih radova. Takođe, sredstva za ove radove obezbeđena su iz kredita, tako da smo morali da čekamo završetak procedure za apliciranje i njihovo odobravanje. Nakon završene naše javne nabavke, ugovor sa izvođačima radova je potpisan u ponedeljak, 20.10.2014. godine i njegova vrednost je 142 miliona dinara. Izvođač radova je grupa ponuđača – „Šljunkara“ i „Hidroinženjering“ iz Zrenjanina, „Graditelj“ iz Novog Sada, ZKTR Ljubomir Timotijević iz Topole i „Mineral“ iz Jablanice.

KRAJNJI IZGLED TRGA – PO ZAVRŠETKU SVIH RADOVA:

krajnji-izgled

krajni-izgled-skica

PREPORUKA VOZAČIMA – ALTERNATIVNI PUT

Kod benzinske pumpe „NIS Naftagas promet“ u ulici Obala Sonje Marinković otvoren je privremeni, alternativni put kojima vozači mogu brzo doći do naselja Mala Amerika, odnosno ulice Đorđa Stratimirovića.

Ova opcija je otvorena zbog zatvaranja dela saobraćajnice u centru u Subotićevoj ulici, i na Malom mostu gde JKP „Vodovod i kanalizacija“ izvodi radove.

put-kod-avale

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh