I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Reklamacije na usluge Vodovoda i kanalizacije do 20. dana u mesecu

Preduzeće Vodovod i kanalizacija obavestilo je korisnike da reklamacije na deo računa objedinjene naplate koji se odnosi na usluge koje pruža to preduzeće kao i na obračun i naplatu, mogu podneti pismenim putem najkasnije do 20-tog u mesecu.

racun1

Reklamacije se podnose svakog radnog dana od 7 do 15 časova na šalteru za prijem reklamacija i drugih zahteva korisnika u prizemlju upravne zgrade „Vodovoda i kanalizacije“ u Petefijevoj 3 u Zrenjaninu. Sve reklamacije podnete nakon tog datuma biće odbačene kao neblagovremene i neće se uzimati u razmatranje.

– Od februara meseca ove godine celokupan rad sa korisnicima naših usluga poveren je Službi informisanja i poslovnih komunikacija, objedinjen je na jednom mestu i usklađen propisima i rokovima definisanim Zakonom o zaštiti potrošača i Odlukom o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda koju je donela Skupština grada Zrenjanina. Skupštinska Odluka predviđa u članu 41. da je rok za podnošenje reklamacije 10 dana od dana prijema računa, ali smo mi, u želji da svim korisnicima izađemo u susret, bez obzira na datum prijema računa, i damo im dovoljno vremena da odreaguju ukoliko misle da je to potrebno, definisali da poslednji rok bude datum dospeća računa na naplatu, odnosno 20-ti u mesecu, rekli su Portalu I love Zrenjanin.

PerSu marketi

Za podnošenje reklamacije potrebna je izjava korisnika sa razlozima podnošenja reklamacije, koju mogu doneti ili popuniti na samom šalteru, i kopija računa na koji ulažu reklamaciju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Korisnik će prilikom predaje reklamacije dobiti jedan primerak zahteva sa jedinstvenim brojem predmeta kao dokaz da je reklamacija ušla u proceduru rešavanja, a preduzeće će odgovoriti u skladu sa definisanim rokovima od 8, odnosno 15 dana od dana podnošenja reklamacije.

– Želeći da izađemo u susret korisnicima, pre svega onima koji su zaposleni u prepodnevnim časovima i onima koji žive u naseljenim mestima, kao i starim i nemoćnim licima, obezbedili smo mogućnost da se reklamacije pošalju i poštom na adresu JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, Petefijeva 3, Zrenjanin sa naznakom ZA SLUŽBU INFORMISANjA i putem mejla na info@vikzr.rs . U oba slučaja potrebno je uz izjavu priložiti i kopiju računa, odnosno poslati skeniran račun, i navesti ime i prezime, adresu, mesto i kontakt telefon. Na kućnu adresu korisnika stići će primerak zahteva kao dokaz da je reklamacija ušla u proceduru rešavanja, kažu u ovom zrenjaninskom preduzeću.

Sve informacije korisnici mogu dobiti i putem besplatne korisničke info linije 0800/ 023-024 svakog radnog dana u periodu od 7 do 15 časova.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh