I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Radovi u Gimnazijskoj ulici trajaće do početka avgusta

Gimnazijska ulica u centru Zrenjanina zatvorena je od pre nekoliko dana zbog radova na kompletnoj rekonstrukciji svih podzemnih instalacija. Na toj lokaciji radove trenutno obavlja Javno komunalno preduzeće „Gradska toplana“.

Radovi se sprovode na trasi dužine oko 60 metara i verovatno će trajati još dve 2 nedelje.

„Radnici našeg preduzeća izvršili su montažu cevi dužine oko 120 metara. Tokom sutrašnjeg dana obaviće se ispitivanje tih cevi na čvrstoću i nepropustnost, dok će u narednim danima radove pratiti i mašinsko-montažni radovi“, rekla je za portal I love Zrenjanin Melanija Lojpur, PR menadžer Javno komunalnog preduzeća „Gradska Toplana“.

gimnazijska ulica u rekonstrukciji

I Taxi Zrenjanin

Gimnаziјskа ulicа је pаrаlеlnа sа glаvnоm ulicom i deo je prostorne kulturno-istorijske celine starog jezgra Zrenjanina. Pоčinjе оd Skеrlićеvе ulice-kоја prеdstаvlја istоčnu grаnicu Trgа Slоbоdе, prеsеcајu je Јеvrејskа i ulica Svеtоzаrа Маrkоvićа, а zаvršаvа sе „ulivаnjеm“ u Sаrајliјinu ulicu-fоrmirајući šеst blоkоvа.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gimnazijska ulicа је priličnо uskа, pa njena maksimalna širina iznosi svega okо 4,5 m – zbog čega je dоstа nеpоvоlјnа zа nеsmеtаnо оdviјаnjе sаоbrаćаја. Spada u veoma stare ulice, a većina objekata u njoj je adaptirana – te danas služi kao poslovni ili ugostiteljski prostor.

Kompletna rekonstrukcija svih podzemnih radova započeta je u cilju da se ovoj ulici u najužem gradskom jezgru vrati nekadašnji sjaj.

IMG_3041 OBRADA

Pored „Gradske toplane“ u rekonstrukciju su uključena preduzeća JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ – kojem je poverena koordinacija, „Elektrovojvodina“, „Telekom“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

„Uporedo sa radovima koje sprovodi naše preduzeće,  „Vodovod i kanalizacija“ ugrađuje vodovodne cevi, a uskoro se očekuje i početak radova koje će obavljati „Elektrovojvodina“. Ukoliko nas posluže povoljni vremenski uslovi na terenu – radovi bi trebali biti gotovi do 1.avgusta“, dodala je Lojpur.

Javnost je ranije upoznata da je krajnje rešenje u Gimnazijskoj ulici  „izbacivanje asfalta“ iz užeg gradskog jezgra – a  po ugledu na trendove koji prate gotovo svi evropski gradovi.

image-1373972474408-V OBRADA

U skladu sa radovima koji predstoje, građanima se savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju u toj ulici.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh