I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Radionica „Mali modni dizajner“ zainteresovala i Njujorčane

Besplatna kreativna radionica „Mali modni dizajner“ koja se od jula održava u Kulturnom centru Zrenjanina, okupila je do sada veliki broj polaznika, a među njima su i gosti iz Njujorka koji leto provode u našem gradu.

Učesnici radionice imaju priliku da se obuče radu sa tkaninama, vezom i aplikacijama za odeću. Iako je prvobitna namera bila da radionice pohađaju školska deca, zbog velikog interesovanja sugrađana srednje i starije generacije, oformljena je još jedna grupa.

mali modni dizajner

Diplomirani dizajner Biljana Bulajić koja vodi radionice, kaže da je zadovoljna odzivom polaznika.

I Taxi Zrenjanin

„Sugrađani su do sada savladali savremene tehnike veza koje primenjuju na odevnim predmetima. Mali modni dizajneri će svoje kreacije, i sve što su do sad naučili, predstaviti 28. avgusta na prvoj modnoj reviji u okviru manifestacije Dani piva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Projekat je po prvobitnim planovima trebao da se održava tokom letnjeg raspusta, ali će zbog velikog interesovanja biti nastavljen i početkom nove školske godine.

„Imamo izuzetno talentovanu decu i za ručni rad i modni dizajn, zbog čega ćemo nastaviti održavanje radionica. Aktuelnim grupama predstoji još puno učenja u oblasti modnog dizajna poput crtanja, pravljenja aplikacija, kreiranja odevnih predmeta“, kaže Bulajićeva.

mali modni dizajner 1

UPOZNAVANJE I DRUŽENJE UZ KREATIVAN RAD

Mališani koji žive u Njujorku, a tokom leta borave u Zrenjaninu, priključili su se kreativnim radionicama „Mali modni dizajner“. Oni redovno dolaze na kreativne edukacije, i upoznaju se, druže i razmenjuju iskustva sa svojim vršnjacima.

Jedanaestogodišnja Danijela Rakić kaže da je ljubav prema vezu nasledila od bake. Najčešće radi vez na majicama, a voli da ukrašava i šešire, torbice i odevne predmete. Na časove dolazi i zbog prijatne radne atmosfere u kojoj druženje ne izostaje.

Marina Popov je nedavno počela da dolazi na nagovor drugarice i od tada je redovan učesnik. Na modnoj reviji predstaviće majicu na kojoj uveliko radi, a kako kaže, „školske obaveze je neće sprečiti da od septembra nastavi da dolazi“.

Da su pored organizatora i učesnika zadovoljni i roditelji, potvrđuje Jasmina Bartu koja svake nedelje dovodi svoje dve kćerke.

„Vreme koje deca ovde provode je kvalitetno provedeno. Ove aktivnosti doprinose razvoju njihove mašte i kreativnosti, a posebno mi je drago mi je što se deca različitog uzrasta ovde upoznaju, uče i druže. U našem gradu je potrebno više ovakvih radionica kako bi deca mogla da se bave umetnošću i razvijaju svoje talente“.

photo (12)

Radionica „Mali modni dizajner“ je besplatna i svi zainteresovani se mogu prijaviti pozivanjem brojeva 566-712, 064/2188092 i 063/8974724. Učesnici su raspoređeni generacijski, u dve grupe – mlađi sugrađani pohađaju radionice utorkom u 14, a stariji od 16 časova.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh