I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Radionica „Mali modni dizajner“ zainteresovala i Njujorčane

Besplatna kreativna radionica „Mali modni dizajner“ koja se od jula održava u Kulturnom centru Zrenjanina, okupila je do sada veliki broj polaznika, a među njima su i gosti iz Njujorka koji leto provode u našem gradu.

Učesnici radionice imaju priliku da se obuče radu sa tkaninama, vezom i aplikacijama za odeću. Iako je prvobitna namera bila da radionice pohađaju školska deca, zbog velikog interesovanja sugrađana srednje i starije generacije, oformljena je još jedna grupa.

mali modni dizajner

Diplomirani dizajner Biljana Bulajić koja vodi radionice, kaže da je zadovoljna odzivom polaznika.

I Taxi Zrenjanin

„Sugrađani su do sada savladali savremene tehnike veza koje primenjuju na odevnim predmetima. Mali modni dizajneri će svoje kreacije, i sve što su do sad naučili, predstaviti 28. avgusta na prvoj modnoj reviji u okviru manifestacije Dani piva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Projekat je po prvobitnim planovima trebao da se održava tokom letnjeg raspusta, ali će zbog velikog interesovanja biti nastavljen i početkom nove školske godine.

„Imamo izuzetno talentovanu decu i za ručni rad i modni dizajn, zbog čega ćemo nastaviti održavanje radionica. Aktuelnim grupama predstoji još puno učenja u oblasti modnog dizajna poput crtanja, pravljenja aplikacija, kreiranja odevnih predmeta“, kaže Bulajićeva.

mali modni dizajner 1

UPOZNAVANJE I DRUŽENJE UZ KREATIVAN RAD

Mališani koji žive u Njujorku, a tokom leta borave u Zrenjaninu, priključili su se kreativnim radionicama „Mali modni dizajner“. Oni redovno dolaze na kreativne edukacije, i upoznaju se, druže i razmenjuju iskustva sa svojim vršnjacima.

Jedanaestogodišnja Danijela Rakić kaže da je ljubav prema vezu nasledila od bake. Najčešće radi vez na majicama, a voli da ukrašava i šešire, torbice i odevne predmete. Na časove dolazi i zbog prijatne radne atmosfere u kojoj druženje ne izostaje.

Marina Popov je nedavno počela da dolazi na nagovor drugarice i od tada je redovan učesnik. Na modnoj reviji predstaviće majicu na kojoj uveliko radi, a kako kaže, „školske obaveze je neće sprečiti da od septembra nastavi da dolazi“.

Da su pored organizatora i učesnika zadovoljni i roditelji, potvrđuje Jasmina Bartu koja svake nedelje dovodi svoje dve kćerke.

„Vreme koje deca ovde provode je kvalitetno provedeno. Ove aktivnosti doprinose razvoju njihove mašte i kreativnosti, a posebno mi je drago mi je što se deca različitog uzrasta ovde upoznaju, uče i druže. U našem gradu je potrebno više ovakvih radionica kako bi deca mogla da se bave umetnošću i razvijaju svoje talente“.

photo (12)

Radionica „Mali modni dizajner“ je besplatna i svi zainteresovani se mogu prijaviti pozivanjem brojeva 566-712, 064/2188092 i 063/8974724. Učesnici su raspoređeni generacijski, u dve grupe – mlađi sugrađani pohađaju radionice utorkom u 14, a stariji od 16 časova.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh