I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Računi za vodu do marta meseca kao akontativno zaduženje

Nakon što je u januaru, prvi put nakon ukidanja objedinjene naplate, JKP „Vodovod i kanalizacija“ samostalno ispostavilo račune za svoje usluge, pojašnjeno je i na koji način je to učinjeno.

Količina obračunate utrošene vode u zimskom periodu, od oktobarskog do martovskog računa, obračunava se na osnovu ukupne potrošnje u toku prethodne godine i u vidu akontacije se fakturiše na računima za pomenute mesece. Tako je učinjeno i na računu za januar mesec koje je ispostavilo JKP „Vodovod i kanalizacija“, a na kojem se posle više od deset godina, koliko je funkcionisao sistem objedinjene naplate, nalaze samo usluge koje vrši ovo preduzeće.
Sve akontacije koje se budu naplaćivale u toku zimskog perioda sabraće se sa poslednjim očitanim stanjem u septembru mesecu i uporediti sa stvarnim stanjem nakon očitavanja vodomera koje će biti sprovedeno u martu mesecu ove godine. Ukoliko se pokaže da je očitano stanje manje od onog koji čini zbir očitanog stanja u septembru plus zimske akontacije, korisnik će, jer je u pretplati, biti oslobođen plaćanja naših usluga do momenta dok mu stanje na vodomeru ne dostigne očitano stanje. U drugom slučaju, ukoliko je očitano stanje veće od onog koji čini pomenuti zbir stanja, korisnik će za iskazanu razliku biti zadužen na prvom narednom računu, tj. na računu za mart mesec. U pitanju je praksa koja traje godinama unazad i koja omogućuje da ni jedna strana tokom perioda kada nije moguće vršiti očitavanja vodomera ne bude na gubitku.


Naglašava se da svi korisnici koji ne žele da budu akontativno zaduživani mogu prijaviti stanje svojih vodomera najkasnije do 25-tog u mesecu i u tom slučaju će na računu biti zaduženi za prijavljeni iznos, a provera tačnosti prijavljenih iznosa utvrdiće se tokom martovskog očitavanja vodomera, a na računu za pomenuti mesec naći će se i eventualne pomenute korekcije.


Korisnici stanje svojih vodomera mogu prijaviti na tri načina:
Telefonom – svakog radnog dana od 7 do 14 časova pozivanjem jednog od sledećih brojeva: 530-344, 593-003 ili 535-773
Slanjem mejla – na mejl adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs
Sms porukom – na broj telefona 064/ 811 60 99
U slučajevima slanja stanja vodomera mejlom i sms porukom korisnik obavezno navodi: ime i prezime, adresu i stanje vodomera. Napominjemo da su obe pomenute usluge na raspolaganju korisnicima 24 časa.
Sve dodatne informacije korisnici mogu dobiti pozivanjem broja besplatne korisničke info linije 0800/ 024 – 023 ili na šalteru 1 u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Petefijevoj 3.
Reklamacije na dostavljene račune korisnici mogu uputiti preduzeću isključivo pisanim putem najkasnije do 20-tog u mesecu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh