I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Pušten u rad novi deo „Kamenice 2“ – smanjuje se lista za zračenje pacijenata

Današnjom porukom predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da je „zdravstvo najbitniji prioritet – bez dugih lista čekanja i aparata koji ne funkcionišu“, ozvaničen je početak rada dela objekta „Kamenice 2“, koji je i njen najvažniji deo, a namenjen je zračenju i snimanju pacijenata sa malignim bolestima.

12092016_mirovic_kamenica2-04

Puštanju u funkciju nove opreme, koja se nalazi u prizemlju i bunkeru sa linearnim akceleratorima i CT skenerom, prisustvovali su pokrajinski sekretar za zdravstvo, doc. dr Zorana Gojković i direktori sva tri instituta sa saradnicima.

U izjavi predstavnicima medija, nakon sastanka sa rukovodstvom sva tri Instituta u Sremskoj Kamenici, predsednik Mirović je istakao da je deo namenjen zračenju pacijenata u objektu „Kamenica 2“ u potpunosti funkcionalan već nekoliko nedelja, te da se polako smanjuje lista čekanja za pacijente koji čekaju na zračnu terapiju, što je nazvao ohrabrujućom vešću.

PerSu marketi

„Treći i četvrti sprat biće pušteni u funkciju kada se obezbedi odgovarajuća oprema. U toku je javna nabavka za opremu koja nedostaje. Kada to bude završeno, fazno ćemo, deo po deo objekta, puštati u funkciju“, izjavio je predsednik Mirović u Sremskoj Kamenici.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

12092016_mirovic_kamenica2-05

Predsednik Pokrajinske vlade je ovom prilikom najavio plan za početak rekonstrukcije starih bolničkih objekata. Pokrajinska vlada u delu najznačajnih prioriteta vidi zdravstvo, i doprinos će na ovom planu biti maksimalan i kretaće se u finansijskom, tehničkom i organizacionom delu. To će biti vidljivo i u drugim sistemima našeg zdravstva, rekao je Mirović i najavio formiranje Odbora za izgradnju B i C bloka Kliničkog centra u Novom Sadu, koji će činiti predstavnici Pokrajine, Grada, Uprave Kliničkog centra Vojvodine, zajedno sa resornim ministarstvom, a vođeno naporima da u naredne četiri godine ovaj projekat bude i završen.

„Od pre dve nedelje, od kada je startovao probni rad, zračnom terapijom je lečeno preko 200 bolesnika, a u toku je i deo testiranje dela objekta za lečenje poremećaja srčanog ritma, što ukazuje na naše prioritete, a to je poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga pacijenata u Vojvodini“, istakao je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc dr Zoran Gojković.

12092016_mirovic_kamenica2-02_0

Na Institutu za onkologiju Vojvodine se novim linearnim akceleratorom u „Kamenici 2“ zrači, u dve smene, 43 pacijenta na dnevnom nivou. Sa liste koja je iznosila 720 pacijenata, pre 1. septembra sada je otprilike 677, koji čekaju. Lista se smanjuje i očekuje se će do kraja godine ona biti prepolovljena. Takođe, proširenjem kapaciteta Instituta za kardiovaskularne bolesti sa jedne strane i otvaranjem tri nove angiosale u Vojvodini, biće obezbeđena blagovremena i ravnopravna zdravstvena zaštita svih građana Vojvodine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh