I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Prvog vikenda u septembru Dani paradajza u Lukinom Selu

U okviru tradicionalne proslave Dana sela, prvog vikenda u septembru članovi Udruženja negovatelja starih običaja i zaštitnika životne sredine „Belo jezero“ iz Lukinog Sela organizovaće dvanaeste po redu Dane paradajza.

dani-paradajza

Organizatori će u subotu, 3. septembra od 14 sati dočekati goste i takmičare iz okolnih i bratskih naselja, nakon čega će od 16 sati u dvorištu Doma kulture organizovati takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

U nedelju, 4. septembra, nakon otvaranja ovogodišnje manifestacije, od 8 sati i 20 minuta počeće takmičenje za izbor najukusnijeg svežeg, kuvanog i najvećeg paradajza. Posle proglašenja pobednika, od 9 sati i 30 minuta prisutni će moći da pogledaju postupak kuvanja paradajza, nakon čega će mladi bičevaoci pokazati branje ovog ploda bičevima – alatom koji su nekada koristili čobani i pastiri, dok će svečana misa uz prisustvo velikog broja meštana, gostiju i onih, koji su nekada živeli ovde, biti održana od 11 sati u tamošnjoj Katoličkoj crkvi.

I Taxi Zrenjanin

Piše: Tivadar Borbelj

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh