I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Prva ovogodišnja roda stigla u Taraš

Meštani Taraša pomno su ispratili dolazak prve ovogodišnje rode u njihovo selo, prvog dana marta.

Kako je saopštilo Udruženje građana „Taraške rode“, u pitanju je mužjak bele rode koji par godina unazad prvi stiže u svoje gnezdo.

prvoje

– Ovaj lepi mužjak je ranijih godina stizao 8. marta, ali je ove godine poranio i prijatno nas iznenadio. S obzirom da je prva roda u selu, verovatno i u okolini, dali smo mu ime Prvoje, priča za I love Zrenjanin predsednica tamošnjeg udruženja Aleksandra Marovac Cucić.

PerSu marketi

Članovi udruženja proslaviće i zvanično dolazak roda 9. marta u društvu učenika osnovne škole u Tarašu kojima će biti predstavljen dosadašnji rad i ovogodišnji planovi „Taraških roda“, biće prikazana mini foto izložba, a svaki učenik dobiće simboličan poklon sa motivom tih lepih ptica selica.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

rode-kostin

Fondacija evropske prirodne baštine „Euronatur“ proglasila Taraš je u decembru prošle godine za „Evropsko selo roda 2015.“ i ta titula biće uručena selu sredinom juna na ovogodišnjoj manifestaciji „Dani Taraških roda“.

Udruženje građana ,,Taraške rode“ koje se bavi zaštitom belih roda i njihovog staništa, ekološkom edukacijom stanovništva sa posebnim naglaskom ka deci i omladini, u naredna tri meseca posebno će se baviti promocijom te značajne titule i pripremom manifestacije.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh