I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Prva online didaktička igrica predstavljena Zrenjanincima

Prva online didaktička igrica na temu ljudskih prava „ARRA“ na platformi društvene mreže Facebook, koja je proizvod didaktičkih radionica koje su rađene u 17 srednjih škola u Vojvodini predstavljena je juče, 5. maja u klubu „Zeleno zvono“ Zrenjaninskoj publici. 

Didaktička drušvena online igra „ARRA“ bazirana na metodama učenja i sadrži u sebi edukativnu karakteristiku.

arra

– U okviru  projekta „Svi za prava – prava za sve“, čiji je nosilac SKC Novi Sad, a koji je startovao u septembru mesecu, prvo smo obišli 17 škola u Vojvodini gde smo radili sa decom na čašu građanskog vaspitanja prikupljali informacije o nivou znanja o ljudskim pravima, šta je to što njih zaista zanima i šta im nije jasno, izjavio je Nemanja Vuković, portparol SKC Novi Sad.

PerSu marketi

Na osnovu pomenutih aktivnosti osmislili smo pitanja koja bi njih interesovala i plasirali kroz facebook aplikaciju. Igrica je lansirana u martu i sve ativnosti u okviru projekta su srednjoskolci radili za srednjoskolce po konecptu da bolje da deca vršnjačkom edukacijom pokazuju šta je to za njih korisno, dodao je on.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Što se tiče same facebook aplikacija ona je koncipirana više kao didaktičko sredstvo za rad u srednjoj školi,  u potpunosti sretifikovana i verifikovana od strane pokrajinskog obudsmana  koji je naš partner na ovom projektu, Igrica je lansirana na 8 jezika, plan je da plasiramo IOS i android aplikaciju nkako bi je što više približili mladima. Igra je dostupna svima na facebook-u potpuno besplatno.

Kako bih stimulisanji mlade organizovano je i takmičenje koje će trajati do 15. maja. Ko bude najbolji osvojiće putovanje u evropu zajedno sa kvizom koliko se poznajemo.

Igrica je veoma zanimljiva i namenjena je mladima koji su i sami interaktivno učestvovali u dizajnu završava Vuković.

arra1

– Mladi zrenjaninci juče imali su priliku da pored igranja „ARRA“ igrice da stvaraju muziku uređajem pod nazivom „Soundbeam“ koji predstavlja asistivnu tehnologiju pomoću koje osobe sa invaliditetom mogu da stvaraju muziku.

Pored stvaranja muzike, imali su priliku i da razgovaraju sa Gordanom Stojaković, aktivistkinjom i borcem za prava žena, takođe sa predstavnicima Pokrajinskog ombudsmana, ali i predstavnikom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Bojanom Gregurićem koji je ovom prilikom izajvio da je ovo deo projekata  pod nazivom „afirmacija multikulturalizma i  tolerancije u Vojvodini“ koji se organizuje od 2005 čiji nosilac Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice.

Projekat je osmišljen kao kompleksan multitematski program koji obuhvata mnoštvo podprojekata i aktivnosti koji se svake godine smenju i kroz svoje aktivnosti do sada je uključio blizu 50000 do 100000 maldih.

Posle predstavljanja “ ARRA “ igrice posetioci su mogli da pogledaju performans je rezultat desetodnevne pozorišne radionice učenika, nastao kao kolektivni proces istraživanja teme ljudskih prava posle kog je održan koncert Marčela, muzičar koji se godina kroz svoj rad bori za ljudska prava.

Zaigrajte i vi ovu didaktičku igru klikom na  link.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh