I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Prva beba u 2017.- Dunja Žarkov (VIDEO)

Prva beba rođena u Zrenjaninu u novoj 2017. godini je Dunja Žarkov.

Dunja je na svet došla u 8 časova i 40 minuta kao beba teška 3550 grama i 53 cm dugačka. Srećni roditelji  su Ljiljana i Vladimir iz Idvora kojima je ovo četvrta radost. Dunja ima jednu sestru i dva brata.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je porodilište zrenjaninske bolnice i uz čestitke svim prisutnim porodiljama podelio i prigodne poklone gradske uprave. – Trudimo se i nastojimo koliko god je u mogućnosti da poklonima i novčanim sredstvima olakšamo prve dane beba odnosno njihovih roditelja. Kratkoročna pomoć za prvo dete iznosi 50 hiljada dinara dok je za drugo i treće predviđeno po 35 hiljada dinara. Tradicionalnu akciju poklanjanja auto sedišta nastavićemo i dalje – rekao je Janjić.

Fordomanija

Moj savet svim budućim majkama i trudnicama je da se ne plaše tog čina koji  priroda manje više i sama reguliše, a mi smo tu samo da pomognemo. Takođe im poručujem da imaju potpuno poverenje u našu službu, a mi se svojim radom trudimo da to i opravdamo – rekao je dr Vanja Šijak uz čestitku za Novu godinu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovo je jedan od najlepših dana u godini kada svečano dočekujemo prvu bebu. Uz želju da mala Dunja ima srećan život naša najveća želja je da ovo odeljenje ima što više posla – rekao je dr Jovan Sekulić direktor Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ čestitajući svima Novu godinu i zahvaljujući se na poseti i poklonima gradske uprave.

U 2014. godini rođeno je 1457 beba, u 2015. godini 1440 dok je negativan trend nastavljen i u 2016. godini u kojoj je rođeno 1416 beba.

 

foto: Aleksandar Blanuša

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh