I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Protest građana zbog visokih računa za grejanje

U organizaciji Centra za zaštitu potrošača „Begej“ i Udruženja stanara danas se ispred Skupštine grada Zrenjanina okupilo oko stotinak sugrađana da bi iskazali svoje nezadovoljstvo visinom i načinom obračuna daljinskog grejanja, koje im ispostavlja Javno komunalno preduzeće „Gradska toplana“.

Dušan Kokot, predsednik Centra za zaštitu potrošača je za naš portal izjavio, da su nezadovoljni sugrađani još 30.maja upoznali nadležne i obratili se zvaničnicima u Skupštini grada o spornim odlukama vezanih za snabdevanje toplotnom energijom preko daljinskog grejanja, međutim od tada je prošlo više od šest meseci, a odgovore još nisu dobili.

-Problemi su postali toliko neizdrživi, da ne vidimo drugi način, nego da na uličnim protestima i demonstracijama skrenemo pažnju javnosti na ove nelogične odluke –koje su inače suprotne zakonima i Ustavu Srbije – i da dobijemo odgovore na sva naša pitanja i zahteve od nadležnih organa. Nedavno smo vodili razgovore i sa direktorom JKP „Gradska toplana“, međutim oni ne vide nikakve nelogičnosti u ovom gorućem problemu.

I Taxi Zrenjanin

Organizatori su dodali, da je današnje okupljanje prvi u nizu daljih protesta, i da će se 29. decembra održati još jedan ulični protest i nadaju se da će im se tada pridružiti veći broj nezadovoljnih Zrenjaninaca.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh