I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Prosvetari u Vojvodini štrajkuju ali će ocene zaključiti

Predstavnici Sindikata prosvetnih radnika Banata potvrdili su danas da će škole u Srbiji u ponedeljak u potpunosti obustaviti rad jer nijedan od njihovih zahteva još uvek nije ispunjen.

Učenici će se vratiti u klupe u utorak, a već u sredu počeće zimski raspust.

sindikat-prosvetari

Prosvetari su odgovorili na najčešći upit i brigu roditelja – da li će ocene biti zaključene.

I Taxi Zrenjanin

– Prosvetari u Vojvodini zaključiće ocene kao znak dobre volje i pokušaja da se problem reši u toku raspusta, a ukoliko ni tada ne bude bio rešen, najverovatnije je da škole u pokrajini neće započeti drugo polugodište. Što se tiče škola u Srbiji, one neće zaključiti ocene ako se problem ne reši do 30. decembra. Mi se nadamo da nećemo biti prisiljeni da primenjujemo takve radikalne mere i da ćemo konačno naići na razumevanje, rekao je danas zrenjaninskim medijima predsednik Sindikara prosvetnih radnika Banata Zvonimir Jović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pored potpune obustave rada, prosvetari će u ponedeljak održati tribinu u Kulturnom centru Zrenjanina, a istog dana će u Beogradu biti održan protest.

Naša tri štrajkačka zahteva bila su usmerena na to da budemo izuzeti od smanjenja zarada, sada se to menja i tražimo da se vratimo na nivo na kom smo bili, drugi je da se donese zakon o platnim razredima u javnom sektoru i javnim službama, i treći je potpisivanje novog kolektivnog ugovora i učestvovanje u izmenama zakona, rekao je Jović.

On je pozvao sve prosvetne radnike ali i roditeje da dođu na tribinu u Kulturnom centru u ponedeljak u 12 sati.

Potpredsednik Nezavisnog sindikata javnih službi Srbije Ranko Hrnjaz zamerio je i državi i medijima na nezainteresovanosti koja vlada o problemu prosvetnih radnika.

– Ulazimo u šestu nedelju štrajka a u vladi Srbije se niko posebno nije zabrinuo. Svi su mirni, mediji sporadično o tome izveštavaju i izgleda kao da nikoga ne interesuje ovaj štrajk. Ministar prosvete je prošle nedelje rekao da je rešenje na pomolu, ali do danas nemamo njegov odgovor da li je spreman da potpiše sačinjeni kolektivni ugovor. Sindikati više nisu ti koji odlučuju do kada će trajati štrajk, već o tome sada odlučuje Vlada Republike Srbije i njihova ažurnost, zaključio je Hrnjaz.

Predviđa se da će u ponedeljak u štrajk stupiti oko 1000 škola u Srbiji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh