I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Promocija knjige Zrenjaninca Dalibora Lalića – „Kolosek“

U Pozorišnom klubu „Zeleno Zvono“ 8. aprila u 19 sati biće održana promocija proznog romana „Kolosek“ autora Dalibora V. Lalića.

kolosek

U romanu „Kolosek“, naš sugrađanin Dalibor V. Lalić podiže nivo potrage za suštinskim obeležjima ne samo jedne generacije i njenog vremena nego i simptome pojedinačno identifikovane neuroze, ključanje biografija u haosu vremena, tegobni sudar snova i žestokog kiča preživjavanja i to sve bez stereotipnog sociologiziranja, jasno i iskreno, jezički nepretenciozno, ubedljivo zbog strasti i prozno artikulisano iz novog ličnog i tuđeg iskustva.

Uverljivo ispričana sudbina mladog čoveka, u jednom trenutku ostavljenog od svih koje je voleo, o njegovoj očajničkoj potrazi za mesto pod suncem kroz pronalaženje ljubavi, obnovi starih prijateljstava, začinjeno trgovinom narkoticima i svom nesrećom koju ta pošast ostavlja za sobom.

PerSu marketi

Priča, tačnije „jurnjava“ sa životom kroz sakupljanje krhotina sećanja glavnog junaka počinje za stolom na kom je pištolj sa metkom u cevi. Koji će kolosek odabrati na toj poslednjoj skretnici i da li će pobediti sudbina, ljubav ili strah u toj unutrašnjoj trci samog naratora, koju nam je Dalibor V. Lalić predstavio u svom drugom proznom ostvarenju, odgovor je do kog će sami čitaoci doći čitajući ovaj uzbudljivo napisani roman.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh