I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Promocija knjige „Pisma iz tajnog grada“ Ivana Ivačkovića

Knjiga “Pisma iz Tajnog grada” novinara, pisca i muzičara Ivana Ivačkovića u biće predstavljena u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 3. aprila u 20 časova.

Pisma iz Tajnog grada - Korice

Osim Ivačkovića, na promociji će učestvovati Dragoljub Đuričić, najpoznatiji i jedan od najboljih bubnjara na prostoru bivše Jugoslavije, Bilja Krstić, vodeća srpska etno pevačica, i duo Jovana Popović (vokal) i Luka Poznanović (gitara).

U svojoj novoj knjizi u izdanju “Lagune”, Ivačković opisuje put od doba u kojem su carovale gramofonske ploče i u kojem je muzika bila stvar od životnog značaja do vremena u kojem su se i ploče i život davali u bescenje. Ivan Ivačković, inače rođeni Zrenjaninac, je za tri decenije, koliko je proveo u novinarstvu, objavio oko dve hiljade tekstova u gotovo svim važnim novinama u SFRJ, SRJ i Srbiji. Autor je pet knjiga, među kojima su bestseleri “The Rolling Stones: Umetnost pobune” i “Kako smo propevali: Jugoslavija i njena muzika”.

Fordomanija

Organizatori promocije su Narodni muzej Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina. Moderatorka promocije će biti Olivera Skoko, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh