I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

U Kulturnom centru projekcija filma „Santa Maria della Salute“

Svake subote i nedelje u velikoj sali Kulturnog centra prikazivaće se najnovija filmska ostvarenja a u dnevnim terminima predviđeno je emitovanje dečjih filmova.

SUBOTA, 24. I NEDELjA, 25. DECEMBAR

SANTA MARIA DELLA SALUTE/Žanr – Melodrama/

U terminima  od 18 i 20. 30 časova

PerSu marketi

Film prati epohu romantičarskog doba koje je obeležio život i delo Laze Kostića, a pre svega neostvarenu ljubav sa Lenkom Dunđerski. Čuvena ljubavna priča sa tragičnim krajem uticala je na stvaranje jedne od najvećih i najznačajnijih ljubavnih pesama/poema u srpskoj poeziji. Ljubav započinje kada je Kostić prešao pedesetu a Lenka tek „uzela“ dvadesetu godinu a poema Santa Maria della Salute nastala u poslednjoj deceniji pesnikovog života – poetski je izraz te ljubavi. Film nas vodi kroz život i emotivnu patnju i borbu velikog i „drukčijeg“ čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara i političara. Film donosi i uzbudljivu sliku Vojvodine i Srbije druge polovine 19. i početka 20. veka. Galerija istorijskih ličnosti iz kulturnog, političkog i državnog života Srbije, Crne Gore i Vojvodine još više doprinosi uverljivosti ove uzbudljive filmske priče koju je režirao Zdravko Šotra. Lik Laze Kostića glumi – Vojin Ćetković a u ulozi Lenke Dunđerski je Tamara Aleksić. U filmu igraju i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Aleksandar Đurica, Nela Mihajlović, Svetlana Bojković i dr.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Cena ulaznice  250 dinara.

Karte se prodaju na bileternici Kulturnog centra Zrenjanina pre početka projekcije.

SUBOTA 24. I NEDELjA 25. DECEMBAR

DEČJI FILM: „PEVAJMO

Projekcija filma od 16 časova

Film „PEVAJMO“(SING) je smešten u svet poput našeg ali koji naseljavaju samo životinje. Film ’’PEVAJMO’’ predstavlja Bastera Muna, uglednu koalu koja je direktor nekada velikog pozorišta, koje je vremenom propalo. Baster je večiti optimista i mali nitkov, ali voli svoje pozorište iznad svega i učiniće sve da ga zadrži. Sad ima poslednju šansu da vrati ovom izbledelom dragulju nekadašnju slavu tako što će producirati najveće svetsko takmičenje u pevanju. Pojaviće se pet najozbiljnijih kandidata: miš (Set Mekfarlan) koji pevuši jednako dobro kao što i vara ljude, stidljiva slonica tinejdžerka (Tori Keli), koja ima užasnu tremu, premorena majka (oskarovka Ris Viderspun) koja ima 25 prasića, mladi gorila gangster (Teron Edžerton) koji traži način da pobegne od porodičnog kriminala, i pank-rok bodljikavo prase (Skarlet Johanson) koje pokušava da se otrese svog arogantnog dečka i bude solo pevačica. Sve životinje će doći na Basterovu audiciju verujući da je to njihova šansa da promene svoj život. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Glasove su ‘’pozajmili’’: Iva Stefanović, Bojan Lazarov, Slobodan Stefanović i dr.

ena ulaznice  250 dinara.

Karte se prodaju na bileternici Kulturnog centra Zrenjanina pre početka projekcije.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh