I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Proglašeni najuspešniji studenti 6. ciklusa „Letnje stručne prakse“

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ svečano su uručeni serifikati  studentima sa najuspešnijim radovima tokom 6. ciklusa „Letnje stručne prakse“.  

-Ovaj vid aktivnosti zajednički organizuju fakultet i Grad Zrenjanin u saradnji sa ZREPOK-om od koga je i potekla  inicijativa pre 6 godina. Pokazuje se da je svake godine saradnja sve plodnija kao i da je sve veći broj studenata i poslodavaca zainteresovan za ovu vrstu aktivnosti . Čestitam svim studentima koji su uspešno odradili praksu, pokazali zavidan nivo znanja što su pokazali i tokom završne odbrane radova odnosno prezentacija – izjavila je ovom prilikom Dragica Radosav dekan Tehničkog fakulteta.

file_000-15

– U 6. ciklusu „Letnje stručne prakse“ učestvovalo je 20 studenata i 16 poslodavaca. Tokom tog perioda studenti uz stručnu pomoć mentora rešavaju određene konkretne probleme ili uvode inovacije. Time pokazuju da su u stanju da stečena znanja sa ovog fakulteta primene i u praksi. Naša ideja kada smo pokretali ovaj projekat bila je da vas studente povežemo sa poslodavcima kao i da se susretnete sa konkretnim problemima koji vas nakon završetka školovanja čekaju u praksi. Samim tim što projekat traje 6 godina i što vas ima sve više zainteresovanih pokazuje da smo uradili nešto pozitivno. Sve to za zajednički cilj ima da vama obezbedi radna mesta, da ostanete u svom gradu i da ovaj grad nastavi da živi – rekao je Steva Kočalka ispred ZREPOK-a obraćajući se nagrađenim studentima.

I Taxi Zrenjanin

file_000-16

-Grad Zrenjanin u ovom projektu učestvuje od 2013. godine, a iz budžeta se kao podrška izdvaja 600 hiljada dinara na godišnjem nivou. Uz to Grad aktivno radi na stvaranju ambijenta da stručni mladi kadar ostane u Zrenjaninu – izjavila je Željka Milošević predstavnik gradske uprave.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Među 20 projekata tokom ovog ciklusa „Letnje stručne prakse“ žiri je za najbolji proglasio rad Nebojše Tatomirova, studenta iz Kikinde trenutno na master studijama ovog fakulteta. On je uz 30 hiljada dinara dobitnik i godišnje stipendije od 120 hiljada dinara.

Nebojsa Tatomirov

Pobednik Nebojša Tatormirov i njegov mentor Milan Milićev iz Progressivmedia.rs media agencije

  • Moj projektni zadatak je bio online promocija usluga kompanije „Progressive media“. Uz dogovor sa mentorom radili smo digitalni marketing što je uključivalo kreiranje blog postova, marketing na društvenim mrežama, a na moju inicijativu je kreiran i Instagram profil koji je za kratko vreme stekao više stotina pratilaca, zatim smo kreirali virtuelne ture Gimnazijske ulice itd – rekao Tatomirov po dobijanju glavne nagrade žirija. –  Nebojšu smo prepoznali kao veoma talentovanog i ambicioznog  studenta čiji smo rad pratili već nekoliko godina. Baš zbog toga smo se zalagali da tokom letnje stručne prakse njemu budemo mentori što se na kraju pokazalo kao veoma dobar izbor – rekao je Milan Milićev iz kompanije „Progressive media“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh