I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Produžen rok za završetak radova u ulici Cara Dušana

Radovi na III fazi izrade crpne stanice Centar u delu ulice Cara Dušana, na potezu od raskrsnica ulica Saveznička i Slobodana Bursaća do magistrale, produženi su i trajaće do 30. aprila, saopštilo je preduzeće „Vodovod i kanalizacija“.

Rokovi su najpre pomereni za 31. mart, ali realna situacija na terenu iziskuje dodatnih mesec dana.

radovi-centar

Kako je pojašnjeno, prve dve faze završene su u roku, međutim u trećoj fazi u kojoj su radovi zavisili od vremenskih uslova, došlo je do nepredviđenih situacija. Najpre je prilikom raskopavanja trase za izgradnju kanalizacije uočeno da je oštećena razvodna cev ugrađena pre više od 50 godina, i koja je bila uzrok konstantnog ispiranja asfalta i čestog propadanja puta kod raskrsnice ulica Saveznička, Cara Dušana i Slobodana Bursaća.

Fordomanija

– Pored toga, zbog obimnih padavina i visokog nivoa podzemnih voda dubine i do pet metara na mestima gde je trebalo izvršiti spajanje stare i novoigrađene kanalizacione mreže, nastali su novi problemi koji su uticali na to da radove moramo da produžimo do 30. aprila. Da bi se smanjio nivo podzemnih voda, bilo je neophodno izbušiti nekoliko drenažnih bunara, saopštila je Služba informisanja JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Preostalo je da se izvrši spajanje starog i novog voda, preusmeravanje kanalizacije na novi vod, nakon čega će stari vod biti stavljen van funkcije

Do novog roka, 30. aprila, važiće dosadašnji režim saobraćaja što znači da je put od Gradske kuće do magistrale zatvoren, da su Saveznička i ulica Slobodana Bursaća slepe ulice do raskrsnice sa ulicom Cara Dušana.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh