I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Produžen rok za bankarsku garanciju za izgradnju fabrike vode

fabrika vode zrenjaninGradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak saopštio na jučerašnjoj sednici Gradske skupštine da je izvođač radova na izgradnji fabrike pijaće vode u Zrenjaninu, nemačka firma „Vasertehnik“ iz Esena, produžila rok za dobijanje državne ili bankarske garancije za tu investiciju sa 18. aprila 2013. godine na 1. januar 2014. godine.

Odgovarajući na pitanje opozicije da li je izgradnja fabrike vode u Zrenjaninu dovedena u pitanje zbog kašnjenja državne garancije – Bošnjak je rekao da „nije, jer, ukoliko izostane državna garancija, koja je tražena po hitnom postupku od Vlade Republike Srbije, preostaje mogućnost dobijanja garancije na 25,6 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj, po povoljnijim uslovima“.

Ugovor o izgradnji fabrike vode u Zrenjaninu potpisan je 18. aprila 2012. godine između Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i nemačke firme „Vasertehnik“ iz Esena.

Prema tom ugovoru trebalo je da do 18. juna na pilot postrojenju, budu zadovoljeni kriterijumi i parametri za proizvodnju zdrave pijaće vide, ali je to učinjeno tri meseca kasnije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Radovan Bulajić rekao je da je kasnije možda bilo propusta i nesuglasica i u toku traženja državne garancije, ali da je izgradnja fabrike vode ostala prioritet gradske vlasti.

Zbog prekomerne količine arsena i drugih štetnih materija, u Zrenjaninu je već više od devet godina zabranjena upotreba vode iz gradskog vodovoda za piće i pripremu hrane.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh