I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Prizori vandalizma u Zrenjaninu koji su obeležili 2013. godinu

Vandalski činovi ostavljali su velike posledice na javnom inventaru tokom 2013. godine u Zrenjaninu. Najčešće je stradalo šetalište oko gradskog jezera, parkovske površine, a nisu pošteđena ni gradska naselja. U njima su noću uništavana dečija igrališta, klupe za sedenje, ispisivani su grafiti na zgradama kolektivnog stanovanja.

Novinari redakcije portala I love Zrenjanin, zabeležili su prizore na koje ne može biti ponosan ni jedan Zrenjaninac.

Posledice nekih uništavanja sanirane su, klupe su popravljene, a građani koji žive u naslejima, sami dovode u red igrališta posle svakog vikenda, koliko je to moguće.

polomljen-naslon-klupe

PerSu marketi

solska-stolica-u-jezeru

naslon-i-kesa

uklonjena-klupa

semce

izvrnuta-klupa-bagljas

vrteska

centar-los-primer

spomenik-ferencu-kemenjiju

Načelnik Odeljenja Komunalne policije Igor Virijević, svojevremeno je za I love Zrenjanin pojasnio kako se njegova služba bori protiv ovakvih situacija i zašto se one ponavljaju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– U sklopu naših redovnih aktivnosti patrole Komunalne policije obilaze parkove koji se nalaze u širem centru grada, pre svega park kod gradskog jezere, Kulturnog centra i Karađorđev park. Činjenica je da je su prva dava pomenuta parka češće na meti vandala i to je izraženije u toku leta jer su to mesta okupljanja jednog dela omladine. Da bi se uništila jedna klupa, kanta ili bilo koji drugi deo mobilijara ponekad su potrebne sekunde i teško da ih neko od nadležnih može u tome baš u tom trenutku sprečiti. Reon našeg delovanja je izuzetno veliki, a mi imamo dve, najviše tri patrole u  toku cele noći. To podrazumeva da moramo da vodimo računa o celom gradu, o 22 naseljena mesta, o kontroli radnog vremena ugostiteljskih objekata, o kontroli zabrane prodaje alkohola u trafikama, rekao je Virijević.

Dokaz da vandalizam može da se spreči i da sredina može da se čuva jeste Novi Bečej koji  je od Zrenjanina udaljen čedrdeset kilometara. Njihov kej mesto je za primer kako se čuva sredina u kojoj se živi. U toj opštini ne postoji služba Komunalne policije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh