I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Primer solidarnosti u Zrenjaninu-poseta hora Doma za decu bez roditeljskog staranja

Minulog vikenda u Zrenjaninu je gostovao hor ,,AprilZMAJun“, nastao 2013. godine u Domu za decu bez roditeljskog staranja ,,Jovan Jovanović Zmaj“ u Beogradu.

Domaćini mališanima iz Beograda bili su učenici II-2 razreda Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ u Zrenjaninu.

hor-bg

– Suština ovog druženja bila je ne samo da se ,,ugosti i da nastupi“ hor koji je nastao u Domu za decu bez roditeljskog staranja, već da se učini korak više za integraciju ove dece u društvo, te da im se omogući da zajedno sa vršnjacima nešto poklone zajednici, kažu organizatori.

Fordomanija

Ovaj događaj inicirali su Pokret ,,Novi optimizam“ i Pozorišni klub ,,Zeleno zvono“ iz Zrenjanina, Grupa 484 i Fondacija ,,Jelena Šantić“ iz Beograda, a podršku su dale i Muzička škola ,,Josif Marinković“, Narodno pozorište ,,Toša Jovanović“ i Narodni muzej u Zrenjaninu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

hor-bg-u-muzeju

Deca su najpre išla na lutkarsku predstavu ,,Tvrdoglavo jaje“, a zatim su kroz zajedničku radionicu učili pesme koje su kasnije i izveli u Pozorišnom klubu „Zelenog zvona“.

– Pored nastupa, i jedni i drugi Zmajevci imali su priliku da pogledaju delove programa horske sekcije Muzičke škole ,,Josif Marinković“. Nakon toga, organizovan je obilazak Muzeja, kome se zahvaljujemo što je ostavimo svoja vrata otvorena prekovremeno specijalno za ovu priliku. Na kraju, hor je nastupio i u Gerontološkom centru Zrenjanina, gde su dočekani sa radošću, navode organizatori ovog nesvakidašnjeg susreta.

hor-gerontoloski

Pokret ,,Novi optimizam“ 10 godina nakon osnivanja za „novi početak“ predlaže Novu solidarnost, solidarnost koja je mnogo više od kratkoročne, iako dragocene pomoći, koja podrazumeva iskrenu brigu i saosećanje, otvorenost i pažljivo slušanje drugog, kao i jačanje veza među ljudima i organizacijama koje nastavljaju jače i solidarnije da se bore za ljubav, slobodu i za ljudska prava. Gostovanje horića ,,AprilZMAJun“ bio je vrlo važan korak za solidarnije društvo.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh