I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Prilika za poljoprivrednike – subvencionisani krediti prijavljivanje u toku

Agrarni budžet grada Zrenjanina iznosi 426 miliona dinara, od čega je 384 milona prikupljeno od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta dok je  ostatak  odvojen iz gradskog budžeta,  rečeno je danas na konferenciji za medije povodom otvaranja konkursa za subvencionisanje kredita poljoprivrednicima opštine Zrenjanin.
poljoprivredni-krediti-subvencije
 
Jedna od pomoći koju grad daje poljoprivrednicima je subvencionisanje kamata kredita kako bi im se pružila pomoć tokom jesenje setve. Za subvencionisanje smo izdvojili 7.5 miliona dinara, a poljoprivredni proizvođači moraju biti registrovani kao  poljoprivredna gazdinstva i mogu dobiti kredit u iznosu do 500000 dinara. Poljoprivredici su zadovoljni i zahvalni što je grad prepoznao njihove potrebe i izašao u susret što nam je i bio cilj rekao je Saša Santovac zamenik gradonačelnika Zrenjanina.
 
Program se radi u saradnji sa Banka Intesa, kredit se otplaćuje do 12 meseci a iznos kamate je 16 % od koje grad subvencioniše 10%.
 
Ovaj program je počeo prošle godine od kada je 190 poljoprivrednika iskoristilo ovu vrstu pomoći dodao je Santovac.
 
subvencije-krediti-zrenjanin
 
Konferencije je prisustvovao i Dragan Aćimac poljoprivrednik iz Stajićeva koji  je bio korisnik kredita prošle godine.
Ovo je jedini kredit gde vi podnesete zahtev i dobijete novac i možete ih trošiti na repromaterijal jer mislim da je za poljoprivrednike to veoma interesantno iz razloga što mnoge bane rade na predračun. Roba kada se kupuje u gotovini repromaterijal se može dobiti jefitinije i do 50 % rekao je Dragan.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh