I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Prikupljanje odeće za zrenjaninsko Svratište

Mladi volonteri Dečijeg kreativnog centra Maštalište oganizovaće akciju prikupljanja odeće i sredstava za ličnu higijenu za korisnike Svratišta. Prikupljanje odeće vršiće se u tom centru u Jug Bogdanovoj ulici 8, u subotu 8.juna od 11 – 18 časova.

beskucnici svratiste yr
Organizatori su saopštili da je neophodno prikupiti samo mušku letnju odeću i obuću s obzirom da u Svratištu trenutno žive samo muški stanari. Oni su pozvali sve sugrađane koji raspolažu starom garderobom, da pokažu solidarnost i pomognu jednom od ugroženih slojeva društva u našem gradu.

“Problem beskućništva je često prenebregnut i o njemu se uglavnom ne govori. Mnogi beskućnici nemaju rešene osnovne životne potrebe jer nemaju stalno mesto prebivališta, lična dokumenta i ne mogu ostvariti nikakva socijalna prava. Istraživanja Housing Project Srbija pokazala su da u Srbiji između 800.000 – 900.000 ljudi mogu postati beskućnici. Ovaj podatak pokazuje da pitanje beskućništva nikako ne bi trebalo ignorisati, da je neophodno o njemu govoriti, i da je potrebno pokušati pronaći načine kojima bi se mogli baviti ovim problemom”, navodi se u pozivu za učestvovanje u akciji.

Foto :  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Homeless_and_cold.jpg

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh