I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Prikupljaju se sredstva za prvu Magnetnu rezonancu za bebe

Prevremeno rođene bebe i ročna novorođenčad u Srbiji nemaju mogućnost za savremenu i jedinstvenu MRI dijagnostiku, dok deca i omladina koja imaju tu mogućnost, moraju da čekaju do 18 meseci za ovakvu medicinsku uslugu.

nedonosce

Od ove činjenice krenula je kompanija TDE services Srbija kada je sa MK Groupom pokrenula jedinstvenu humanitarnu akciju pod sloganom „Magnet za Ljubav“, vrlo jasnu asocijaciju na magnetnu rezonancu koja je preko potrebna.

Ova humanitarna akcija ima cilj da okupi što veći broj preduzetnika, javnih ličnosti i humanih ljudi velikog srca oko jedinstvene filantropske ideje koja će rezultirati kupovinom prvog inkubatora u Srbiji, magnetne rezonance i prateće opreme za MRI dijagnostiku prevremeno rođenih beba, novorođenčadi, dece i omladine, što će direktno učiniti mogućim ostvarenje velikih planova za budućnost naše dece.

I Taxi Zrenjanin

U Srbiji se godišnje rodi od 6.500 do 8.000 prevremeno rođenih beba što iznosi od 10 do 12% ukupno rođene dece. Ta deca još uvek nemaju mogućnost za jedinstvenom i savremenom MRI dijagnostikom radi neophodnog utvrđivanja raznih patoloških stanja, često opasnih po život. Umesto MRI dijagnostike, koja se smatra „zlatnim standardom“, u cilju rane dijagnostike radipravovremenog lečenja, pojedine prevremeno rođene bebe i ročna novorođenčad u Srbiji izlažu se jonizujućem zračenju korišćenjem kompjuterizovane tomografije mozga (CT).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

ŠANSA ZA PRVU MAGNETNU REZONANCU ZA DECU U VOJVODINI

Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine (IZZZDIOV) je zdravstvena institucija koja pruža tercijarnu zdravstvenu zaštitu deci od rođenja do navršenih 18 godina, što znači da pruža zdravstvenu zaštitu za približno 660.000 dece i adolescena iz cele Vojvodine. Ova najveća zdravstena institucija za decu ne poseduje svoju Magnetnu rezonancu, zbog čega lekarska komisija odlučuje da svoje pacijente sa najakutnijim oboljenjima, one koji su u najtežem stanju, uputi na neophodnu dijagnostiku u Institut u Sremskoj Kamenici ili u Klinički centar Vojvodine. S obzirom da su postojeći aparati u pomenutim institucijama veoma opterećeni, neka deca čekaju na snimanje i po 18 meseci.

LOGO

Kupovinom prvog kompatibilnog inkubatora za dijagnostiku novorođenčadi u Srbiji i Magnetne rezonance za IZZZDIOV, sa pratećom opremom za MRI dijagnostiku novorođenčadi, dece i omladine, pored činjenice da bi rana dijagnostika omogućila da se određena stanja opasna po život dece na vreme leče, uz adekvatan pristup i način, postigao bi se niz pozitivnih efekata, poput značajnog skraćivanja perioda čekanja za MRI preglede, značajno bi se smanjilo izlaganje dece jonizujućem zračenju prilikom CT pregleda, kompletna dijagnostika bi se obavljala unutar IZZZDIOV­a i izbegao bi se transport dece u pratnji lekara, medicinske sestre i vozača u drugu zdravstvenu ustanovu radi MRI pregleda, ovo bi postala jedina dečja zdravstvena ustanova na teritoriji Vojvodine koja poseduje magnetnu rezonancu što bi značajno smanjilo opterećenje ostalih ustanova, koje uslužno obavljaju MRI preglede za potrebe
IZZZDIOV, a procenjuje se da bi bilo moguće obaviti oko 4000 pregleda godišnje.

– Kupovinom prvog specijalizovanog inkubatora (bez metalnih delova) uz Magnetnu rezonancu za MRI dijagnostiku prevremeno rođenih beba i ročne novorođenčadi, IZZZDIOV bi bila jedina ustanova u Srbiji i u regionu koja bi mogla da pruži ovakvu vrstu sofisticirane medicinske usluge, ističe direktor IZZZDIOV prof. dr Slobodan Grebeldinger.

Iz svih navedenih razloga, za kupovinu prvog posebnog inkubatora u Srbiji, magnetne rezonance i prateće opreme neophodnih za MRI dijagnostiku prevremeno rođenih beba, novorođenčadi, dece i omladine, neophodno je prikupiti 750.000 evra.

SNIMLJEN I PROMO SPOT AKCIJE „MAGNET ZA LJUBAV“

U Kulturnom centru Zrenjanina snimljen je promotivni video materijal autora Aleksandra Solomuna (U.G. Transverzala Zrenjanina), a promotivne fotografije potpisao je Pavle Taboroši. Promotivni spot akcije okuplja decu u „ulozi odraslih“, koja su pred kamerama otkrila svoje planove za budućnost, pozivajući, na sebi svojstven način, sve odrasle da podrže akciju „Magnet za ljubav“. Učestvovali su učenici II razreda O.Š. „Vuk Karadžić“ i polaznici Kreativnog centra CEKOM iz Zrenjanina. Nakon poziva za podršku humanitarnoj akciji „Magnet za ljubav“, četvorogodišnji Miloš Tucakov iz zrenjaninskog CEKOM­a, igrajući se kockama, preneo je jasnu poruku celokupne ideje, rekavši da, kada poraste, (p)ostaće Čovek.

magnet-za-ljubav2

magnet-za-ljubav

magnet-za-ljubav1

Sve novosti vezane za akciju pratite na Fejsbuk fan strani MAGNET ZA LJUBAV

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh