I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Prijem za volontere iz Azerbejdžana i naše zemlje

Predstavnici Kancelarije za mlade grada Zrenjanina, u saradnji s Gradom Zrenjaninom, organizovali su danas prijem za volontere iz Azerbejdžana i naše zemlje, koji će biti učesnici Svetskog kadetskog šampionata u rvanju u našem gradu. Petnaest volontera iz Azerbejdžana stiglo je u Srbiju nakon što su dve države sklopile sporazum o saradnji, a njima se pridružilo još 20 volontera iz Zrenjanina i Novog Sada.

 

Koordinator volontera iz Azerbejdžana, Bojukaga Abdulajev, kaže da su prvi utisci o našoj zemlji i o gradu Zrenjaninu pozitivni, a posebno je zapazio sličnosti u arhitekturi između naselja u njegovoj domovini i ovde. – Ljudi su veoma gostoprimljivi i nadamo se da ćemo videti i naučiti još puno toga. Prvi put sam sada u Srbiji i nadam se da ćemo se videti ponovo – ističe Abdulajev.Volonterima se obratila i na engleskom jeziku pozdravila Zlatana Ankić, članica Gradskog veća grada Zrenjanina zadužena za resor sporta i mladih i poželela im prijatan boravak u našoj zemlji i našem gradu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PerSu marketi

Koordinator volontera, Kristina Veljović, kaže da će se saradnja zasnivati na razmeni volontera, a na osnovu projekta koji treba da traje dve godine, do evropskih olimpijskih igara u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, 2015. godine.

– S obzirom da imamo znatno više iskustva u volonterskom radu, oni su sada došli da bi učili, želeli su da vide kako radimo i kako se to organizuje u Srbiji. Sve ovo značajno je za našu zemlju, za Zrenjanin, uopšte za sport, jer smo uspeli da u jednom projektu, kao što je učešće volontera iz Azerbejdžana, promovišemo i grad i Srbiju i pomognemo razvoj sporta u Zrenjaninu. Azerbejdžanci su raspoloženi da ulažu u našu zemlju i naše tržište im je zanimljivo, tako da mislim da i naša omladina i sport mogu dosta da dobiju kroz njihovo prisustvo na ovom šampionatu – ističe Kristina Veljović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Jedna od volonterki iz naše zemlje, Dejana Makai iz Novog Sada, kaže da već ima iskustva u volontiranju, ali su svi projekti bili vezani za Beograd. Sada po prvi put volontira u okviru nekog takmičenja u Zrenjaninu. – Uglavnom sam i volontirala na sportskim događajima, svetskog ili evropskog ranga. Mogu da poručim mladima da se prijave, jer se na ovaj način otvaraju vrata ka novim poznanstvima i mogućnostima da gostima iz sveta predstavimo našu kulturu i potencijale. Konkretno, na ovom šampionatu imamo zaduženja da ugostimo volontere iz Azerbejdžana i da radimo na info-desku i poslovima oko akreditacija – ističe Dejana Makaj.

Izvor: Zrenjanin.rs

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh