I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Predstavljen ogledni voćnjak u Lukićevu

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin organizovala je danas prezentaciju svog oglednog voćnjaka u selu Lukićevo. 

Formiranje voćnjaka otpočelo je prošle godine u ovo vreme, a finansirano je sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

ogledni-vocnjaci

U oglednom voćnjaku zastupljene su tri sorte kajsija i tri sorte jabuka, a opremljen je savremenom protivgradnom mrežom i sistemom za navodnjavanje. Kroz ogledne zasade voća podstiče se razvoj voćarstva, a proizvođačima se pruža savremena edukacija iz te oblasti. 

I Taxi Zrenjanin

„Naš ogledni voćnjak ima i do tri hiljade sadnica po jednom hektaru. Investicija jeste velika, ali je i dobit u ovakvim sistemima visoka. Voćnjak je, pre svega, namenjen poljoprivrednim proizvođačima iz regiona srednjeg Banata, jer će se u njemu održavati edukativne radionice„, rekao je danas diplomirani inženjer Milenko Sinđić ispred Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

ogledni-vocnjaci 1

On je potvrdio da se od zasađenih voćki očekuju visoki prinosi od 30 do 50 tona plodova.

Uprkos lošem vremenu, oglednu parcelu u Lukićevu danas je posetio veliki broj poljoprivrednih proizvođača voljan da se uključi u edukaciju, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i stručnjaci Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh