I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Predstavljen ogledni voćnjak u Lukićevu

Poljoprivredna stručna služba Zrenjanin organizovala je danas prezentaciju svog oglednog voćnjaka u selu Lukićevo. 

Formiranje voćnjaka otpočelo je prošle godine u ovo vreme, a finansirano je sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

ogledni-vocnjaci

U oglednom voćnjaku zastupljene su tri sorte kajsija i tri sorte jabuka, a opremljen je savremenom protivgradnom mrežom i sistemom za navodnjavanje. Kroz ogledne zasade voća podstiče se razvoj voćarstva, a proizvođačima se pruža savremena edukacija iz te oblasti. 

I Taxi Zrenjanin

„Naš ogledni voćnjak ima i do tri hiljade sadnica po jednom hektaru. Investicija jeste velika, ali je i dobit u ovakvim sistemima visoka. Voćnjak je, pre svega, namenjen poljoprivrednim proizvođačima iz regiona srednjeg Banata, jer će se u njemu održavati edukativne radionice„, rekao je danas diplomirani inženjer Milenko Sinđić ispred Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

ogledni-vocnjaci 1

On je potvrdio da se od zasađenih voćki očekuju visoki prinosi od 30 do 50 tona plodova.

Uprkos lošem vremenu, oglednu parcelu u Lukićevu danas je posetio veliki broj poljoprivrednih proizvođača voljan da se uključi u edukaciju, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i stručnjaci Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh