I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Prezentacija elektronskog podnošenja poreskih prijava

Od 1. aprila 2012. godine svim PDV poreskim obveznicima omogućeno je elektronsko podnošenje PDV prijave preko Internet portala Poreske uprave Republike Srbije.

Elektronski način podnošenja poreskih prijava još uvek nije obaveza već samo mogućnost, a to je rezultovalo njegovom slabomo primenom. Iz tog razloga, na inicijativu Društva računovođa i revizora Zrenjanina,  predstavnici Poreske uprave Beograd održali su u našem gradu prezentaciju i obuku na temu elektronskog podnošenja poreskih prijava. 

IMG_0242

„Društvo računovođa i revizora Zrenjanin sa Poreskom upravom Beograd zajedničkim aktivnostima intenzivira uvođenje računovođa u elektronsku komunikaciju, te smo iz tog razloga i organizovali obuku i implementaciju elektronskog slanja poreskih prijava“, rekla je za naš portal Dušanka Buzadžija, poslovni sekretar tog društva.

Fordomanija

Prema rečima Olivere Radojičić, koordinatora u sektoru za razvoj i računarsku podršku Poreske uprave Beograd, do sada su organizovane 4 akcije ovog tipa, u okviru  kojih su održavane prezentacije i obuke zainteresovanih lica.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

IMG_02376„Ovo je prvi put da edukaciju održavamo van Beograda, i vidim da je interesovanje veliko. Došli smo da pokažemo poreskim obveznicima i građanima Zrenjanina na koji način mogu da podnose PDV prijave elektronskim putem i da ih obučimo da koriste elektronske servise koji predstavljaju budućnost u komunikaciji sa Poreskom upravom Beograd“, dodala je Radojičić.

Pored brojnih zaineresovanih građana, poreskih obveznika i lica iz oblasti knjigovodstva i računovodstva, današnjoj prezentaciji i obuci prisustvovali su i predstavnici Sertifikacionih tela koja izdaju elektronske sertifikate za digitalno potpisivanje, među kojima su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Javnog preduzeća PTT saobraćaja, Privredne komore Srbije i „HALCOM BG CA“.
Iako elektronsko podnošenje PDV prijava još uvek nije obavezno, Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji je predviđeno da od 1. jula 2014. godine svi poreski obveznici i pravna lica poreske prijave podnose isključivo elektronskim putem. 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh