I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Preventivni pregledi za sve žene zaposlene u bolnici

Pod sloganom “Sačuvaj zdravlje, uradi sistematski pregled”, Opšta bolnica “Đorđe Joanović” organizovala je sistematske preglede za zaposlene žene, za rano otkrivanje karcinoma dojke i raka grlića materice.

Akcionim planom predviđeno je da preventivnim pregledima bude obuhvaćeno 768 žena zaposlenih u bolnici, uzrasta od 18 do 66 godina života.

– Oboljevanje od raka grlića materice i karcinoma dojke predstavlja ozbiljan zdravstveni problem današnjice, sa visokim stepenom obolevanja, invalidnosti i smrtnosti žena u Srbiji. Kroz ovaj sistematski pregled, ženama uzrasta do 49 godina života biće urađen ultrazvučni pregled dojki, a onima starijim od pedesete godine života, biće urađena mamografija. Predviđeno je da se svim ženama uradi ginekološki pregled, ginekološki ultrazvuk i PAP-a test, a u zavisnosti od rezultata PAP-a testa, sledi nastavak dijagnostike, odnosno lečenja, rekla je glavna sestra bolnice Ivana Bujkov.
Mamografija – jedan od pregleda za rano otkrivanje karcinoma

Sistematski pregledi su počeli 11. marta, i u planu je da budu završeni za četiri meseca. Kako kažu u zrenjaninskoj bolnici, interesovanje zaposlenih je veliko i do sada je prijavljeno oko 500 žena.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh