I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Preventivni pregledi za sve žene zaposlene u bolnici

Pod sloganom “Sačuvaj zdravlje, uradi sistematski pregled”, Opšta bolnica “Đorđe Joanović” organizovala je sistematske preglede za zaposlene žene, za rano otkrivanje karcinoma dojke i raka grlića materice.

Akcionim planom predviđeno je da preventivnim pregledima bude obuhvaćeno 768 žena zaposlenih u bolnici, uzrasta od 18 do 66 godina života.

– Oboljevanje od raka grlića materice i karcinoma dojke predstavlja ozbiljan zdravstveni problem današnjice, sa visokim stepenom obolevanja, invalidnosti i smrtnosti žena u Srbiji. Kroz ovaj sistematski pregled, ženama uzrasta do 49 godina života biće urađen ultrazvučni pregled dojki, a onima starijim od pedesete godine života, biće urađena mamografija. Predviđeno je da se svim ženama uradi ginekološki pregled, ginekološki ultrazvuk i PAP-a test, a u zavisnosti od rezultata PAP-a testa, sledi nastavak dijagnostike, odnosno lečenja, rekla je glavna sestra bolnice Ivana Bujkov.
Mamografija – jedan od pregleda za rano otkrivanje karcinoma

Sistematski pregledi su počeli 11. marta, i u planu je da budu završeni za četiri meseca. Kako kažu u zrenjaninskoj bolnici, interesovanje zaposlenih je veliko i do sada je prijavljeno oko 500 žena.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh