I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Preventivni lekarski pregledi korisnika Narodne kuhinje

Volonteri Crvenog krsta u Zrenjaninu posvetili su ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv tuberkuloze korisnicima Narodne kuhinje kojima su omogućili preventivne preglede.

Pregledima koje je vršila dr Jasmina Vujanov, prethodilo je anketiranje 60 korisnika Narodne kuhinje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
– Mesec mart je u Crvenom krstu Zrenjanina posvećen realizaciji projekta „Kontrola tuberkuloze u Srbiji“. U delu projekta „Aktivno traganje za obolelima među korisnicima programa „Narodna kuhinja“ izvršeno je anketiranje 60 punoletnih korisnika i popunjeni su upitnici koje je sačinio Crveni krst Srbije, kaže za I love Zrenjanin sekretar Crvenog krsta, Aleksandra Tanasijević.

Pregledani korisnici mogli su u ovoj prilici da postave i ostala pitanja o svom zdravstvenom stanju. Načelnik Dispanzera za plućne bolesti u Zrenajninu, dr Branislav Martinov informisao je prisutne o stanju i broju obolelih od tuberkuloze na teritoriji grada i okolnih mesta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Crveni krst aktivno traga za obolelima među ljudima iz posebno osetljivih grupa, pre svega u romskoj populaciji i među korisnicima programa „Narodna kuhinja“. Time što tragamo za tuberkulozom, i ne čekamo da se ona razvije i pasivno otkrije, u mogućnosti smo da rano otkrijemo nove slučajeve i na vreme ta lica pošaljemo na lečenje. Tako se najefikasnije prekida i smanjuje lanac prenosa infekcije, a broj obolelih opada, kažu u toj organizaciji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh