I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Prenos znanja i iskustva u oblasti ruralne ekonomije

Radionica u okviru projekta koji realizuju „Regionalna razvojna agencija Posavje“ i „Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj Banat“ pod nazivom  „Prenos znanja i iskustva u oblasti ruralne ekonomije i primera dobre prakse u regionu Banata“ održana je danas u multimedijaloj sali Gradske kuće, čime je i započeta realizacija ovog projekta .
 
posavje1
 
Srbija zemlja sa statusom kandidata za EU ima mnogobrojne mogućnosti za učestvovanjem u raznim projektima. Jedna od njih je i „LEADER“ projekat koji predstavlja inicijativu Evropske Unije za razvoj ruralnih zajednica kroz povezivanje javnih i privatnih partnerstva, ali i povezivaje lokalnih akcionih grupa.
 
– Naši partneri imaju veliko iskustvo u ovoj oblasti i na nama je da to iskoristimo, da učimo na primerima dobre prakse ali i da učimo na tuđim greškama, rekla je Irena Živković direktorka Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj Banat.
 
Četrdeset  predstavnika lokalnih samouprava Banata i nevladinih organizacija kroz ovu radionicu upoznaće se sa primerima dobre prakse u Slovenačkim regionima, kao i  načinu pripremanja ruralno lokalnih strategija. Pomenutim predstavnicima biće predstavljeno i na koji način su slovenačke opštine međusobno sarađivale, što je i metoda „LEADER“ pristupa i načina planiranja, a to je da se sva tri sektora (javni, privatni i nevladin) uključe i povežu razvoj nekog područja.
 
Radionici  je prisustvovao i Martin Bratanič, direktor Regionalno razvojne agencija Posavje, a predavanje je održala Darja Planinc, šef tehničke kancelarije LAG Posavje.
.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh