I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Premijera: promotivni spot festivala „Slobodan Bursać“ (VIDEO)

Treći po redu Horski festival „Slobodan Bursać” biće održan od 3. do 5. juna u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Tokom tri festivalske večeri, od 19h publici će se predstaviti ženski, muški i mešoviti horovi, a drugi festivalski dan će početi matineom koji je posvećen dečijim horovima. U okviru dečijeg programa, u subotu od 9.30h do 10.30h u foajeu i galeriji Kulturnog centra biće organizovana kreativna muzička radionica za decu „Družiciranje”, a od 11h počinju nastupi dečijih horova u velikoj sali. Festivalu će prethoditi i promotivni koncert u okviru „Korzo festa” u četvrtak od 19h u glavnoj ulici (plato ispred bivše Robne kuće). U okviru festivala će biti premijerno prikazan festivalski film „Horski legionari“(autor Nenad Vujinov).

Festival će 2016. godine po prvi put imati internacionalni karakter, pošto će osim učešća zrenjaninskih horova i horova iz Beograda i Novog Sada, na festivalu nastupiti i gostujući horovi iz inostranstva – Hor Pravoslavne srpske Saborne Crkve u Temišvaru (Rumunija) i Ruski dečiji hor „Orlići” iz Moskve. Festival je revijalnog karaktera, a ulaz na festival je besplatan.

U skladu sa idejom da se svake godine u okviru festivala organizuju i humanitarne akcije, festival će se i ove godine priključiti ekološkoj humanitarnoj akciji „Čep za hendikep” Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Banata, u okviru koje se sakupljaju sve vrste plastičnih čepova sa pet-ambalaža, da bi se obezbedila finansijska sredstva za nabavku ortopedskih pomagala.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Horski festival „Slobodan Bursać” osnovan je 2014. godine sa idejom da grad Zrenjanin, koji ima višedecenijsku horsku tradiciju treba da ima horski festival koji će podstaći dalji razvoj horskog pevanja i stvoriti nove naraštaje horskih pevača i publike. Festival je posvećen maestru Slobodanu Bursaću (1941-1993), muzičkom pedagogu i dirigentu sa kojim je Omladinski mešoviti hor „Josif Marinković” iz Zrenjanina osvojio brojna priznanja, među kojima i titulu „Hor sveta” u Langolenu u Velikoj Britaniji 1987. godine.

Festival je revijalnog karaktera, a ulaz na festival je besplatan.

Spot za pesmu „Hor“ kojom se otvara festival „Slobodan Bursać“ snimljen je u produkciji našeg portala. U pesmi je otpevano sve ono za šta se mi muzički radnici zalažemo, pre svega to je negovanje horskog pevanja – rekla je dirigent Gradskog dečjeg hora Senka Milisavljević najavljujući spot.

 

 

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh