I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Preduzetnici se vratili u urušeni objekat

U zgradu čiji se deo obrušio krajem avgusta, vratili su se pojedini preduzetnici koji su ranije na ovom mestu imali trgovinske radnje.

Nakon šest meseci od obrušavanja jedne od najstarijih zgrada u centru grada, oni su dobili dozvolu da se vrate u deo koji je prema procenama stručnjaka, bezbedan za korišćenje.

zrenjanin-trg-zorana-djindjica-2

Zamenik načelnika Odeljenja građevinske inspekcije u Zrenjaninu, Milan Jovanov, kaže za I love Zrenjanin da su stručnjaci Instituta za materijale i konstrukcije Građevinskog fakulteta prethodnih meseci radili na elboratu o stabilnosti, i nakon obimnih istraživanja doneli stručno mišljenje da su dva lokala u levom delu zgrade bezbedna i da im ne preti urušavanje.

PerSu marketi

I dalje je na snazi odluka Komisija za izradu nalaza o ispunjenosti uslova za uklanjanje građevinskih objekata na teritoriji Grada Zrenjanina, da drugi, urušeni deo zgrade mora da se sanira.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Preduzetnica Sonja Ajder Bugarin čija je radnja šest meseci bila izmeštena na drugu lokaciju, kaže da je u prethodnih šest meseci pretrpela velike gubitke.

– Morali smo da izađemo iz lokala zato što je građevinska inspekcija dala nalog da se zgrada isprazni, iako u našem lokalu nije bilo oštećenja od rušenja u drugom delu zgrade. Tražili smo veštake građevinske struke da se ispita da li je ovaj deo stabilan, oni su odmah to konstatovali, međutim građevinska inspekcija to nije htela da prihvati nego je angažovan Građevinski fakultet u Beogradu. Na kraju je dat nalaz da se ova dva lokala mogu odmah koristi, takođe će i gornji deo biti u upotrebi kada se dodatno obezbedi. Nas su bukvalno bezrazložno isterali iz nekog straha, što je nam stvorilo dodatne troškove. Bili smo prinuđeni da u međuvremenu radimo u 20 kvadrata, napravili smo velike gubitke. Od juče smo ponovo u našem, „starom“ objektu, kaže ova preduzetnica.

Susedni lokal je takođe u funkciji, ali za sada nema zakupca.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh