I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Predstavljen projekat “Super škola“ – Grad obezbedio donaciju za sve osnovne škole

U organizaciji Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je održana prezentacija projekta „Super škola – moja virtuelna učionica“, koji realizuje kompanija „Formatura“ iz Beograda. Ta kompanija omogućila je svim školama besplatan pristup softveru – video materijalima za četiri nastavna predmeta, a škole imaju mogućnost da same prezentuju materijal u učionicama, bez naknade, kao i da ga učenici koriste samostalno, za kućnu upotrebu, po ceni tri puta nižoj od redovne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prezentaciji su prisustvovali direktori zrenjaninskih osnovnih škola, a s projektom su prisutne upoznali predstavnici donatora Irina Maksimović i Slavko Radonjić, kao i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Olivera Lisica. Goste je primio i zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac, koji se zahvalio na donaciji koju će dobti sve osnovne škole na teritoriji Grada Zrenjanina, a namenjena je učenicima od 5. do 8. razreda. – Posebno je donacija značajna za učenike koji se pripremaju za polaganje maturskog ispita i ona će omogućiti nastavnicima da kvalitetnije prezentuju učenicima gradivo. To nije klasično prezentovano gradivo iz udžbenika i radnih sveski, već na drugačiji način omogućuje učenicima savladavanje lekcija i zadataka, a kao takvo može pomoći i nastavnicima i roditeljima. Obrađuje predmete srpski, matematika, fizika i hemija, sa dosta primera, prikaza laboratorijskih vežbi, testova, iz kojih mogu da prošire svoja znanja – rekao je Santovac.

Irina Maksimović, zadužena za odnose s javnošću u projektu „Super škola“, zahvalila se Gradu Zrenjaninu što je prepoznao perspektivu modernizacije i školstva i načina na koji deca danas uče. – U Zrenjaninu smo da bi, najpre, obavestili đake, nastavnike i direktore škola o „Super školi“, da bi ih upoznali s našim materijalom i da bi upoznali decu s mogućnošću da preko interneta obogate svoje znanje i olakšaju sebi savladavanje gradiva. „Super škola“ se, dakle, koristi svuda gde postoji internet konekcija, bez obzira gde se dete nalazi, 24 sata dnevno, svakog dana u mesecu – kazala je Maksimovićeva i dodala da je ta kompanija uspostavila saradnju sa svim beogradskim školama, školama u Novom Sadu, Nišu, Loznici i sada u Zrenjaninu.

PerSu marketi

Kako se navodi na veb sajtu www.superskola.rs , „SuperŠkola“ donosi drugačiji pristup učenju i razmišljanju, pomoć da dodatno učenje postane podsticajno i interesantno. Autori istuču da svako dete može da savlada svako gradivo ukoliko ritam, vreme i mesto učenja prilagodi sebi. Zato je virtuelna učionica „SuperŠkole“ otvorena 24 sata, 7 dana u nedelji kako bi dete moglo da je poseti kada je u najboljoj formi i da uči u bilo koje vreme, na bilo kom mestu i bilo kom uređaju koji ima pristup internetu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„SuperŠkola“ kombinuje video, animaciju i interaktivni pristup učenju i na lak način prenosi potrebna znanja. Sadrži preko 650 video lekcija koje prate zvaničan Plan i program Ministarstva prosvete Republike Srbije. Program „SuperŠkole“ uspešno je prošao test kod najstrožih kritičara – dece kojoj je namenjen.

Dobit za Grad Zrenjanin, kako je istaknuto tokom današnje prezentacije, jeste da je obezbedio besplatan softver za sve osnovne škole, dobit za škole je u lakšem organizovanju časova i priprema za maturu i takmičenja, dok se dobit za učenike ogleda u tri puta umanjenoj ceni od redovne, ukoliko se odluče za kućnu upotrebu softvera. Naime, u tom slučaju cena je 500 din za neograničen pristup softveru tokom meseca, u odnosu na redovnu od 1500, a cena je snižena zbog organizovanog učešća Grada Zrenjanina u projektu.

Izvor : Zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh