I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Predstavljamo vam rok bend iz škole „Nikola Tesla“ – Side Effect (VIDEO)

Javnost je ne tako davno bila upoznata sa izuzetnim uspesima đaka Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ na takmičenjima, kao i o njihovim izumima.

Ovaj put predstavljamo petoricu učenika ove škole koji pored toga što su odlični u elektrotehnici, odlično barataju i muzičkim instrumentima. O nastanku školskog benda“Side Effect“ razgovaramo sa njihovom prvom „menadžerkom“ koja ih je i okupila, profesorkom Olgicom Rakić.

-Školski bendovi u raznim oblicima i trajanjima postojali su naravno i ranije, u ovoj, kao i u drugim školama, a petorica ovih momaka prvi put su se zajedno pojavili na probi 28. januara 2015. godine. Od početka su pokazali ozbiljnost i predanost radu, nikada nisu propuštali probe, i tako da su se održali do danas, priča profesorka Rakić.

Bend je imao više zapaženih nastupa kao što je to bilo za doček 8. marta u „Zelenom Zvonu“, uskršnji koncert, koncert na manifestaciji „Noć Muzeja“, više svirki u nekoliko škola, kao i na manifestacijama u van Zrenjanina. Njihov „zvezdani trenutak“ bio je nastup sa Sergejom Trifunovićem u „Zelenom Zvonu“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

-Uvek mi je bila želja da đaci pokažu i iskažu sve svoje talente koliko god je to moguće. Od ove petorice momaka, četvorica su na elektrotehničkim smerovima, jedan je „građevinac“. Odlični su đaci, ali pokazali su i da su vredni i marljivi kada je u pitanju pevanje i sviranje, kaže profesorka.

Iako njeno interesovanje za muziku naizgled deluje neobično znajući da je diplomirani inženjer elektrotehnike, pokretanje ove muzičke priče nije bilo slučajno.

-Pored matematike i elektrotehnike, završila sam i flautu i harmoniku, a sviram gitaru i klavijature, otkriva nam profesorka Rakić.

Rok bend „Side Effect“ čine Andrija Radu i Lazar Mečkić na gitarama, Nikola Nikolić – bas gitara, Ivan Pein –  bubnjevi i Mihailo Ugrenović – vokal. Osim pevača, svi su maturanti pa će ovih dana bend u ovoj postavci imati oproštajnu svirku.

-Na jesen planiramo audiciju i okupljanje benda u nekom novom sastavu, najavila je naša sagovornica.

Repertoar „Side Effecta“ je opsesžan – sviraju strani i domaći pop i rok, a za ovu priliku otpevali su nam pesmu grupe „Queen“ – Crazy little thing called love.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh