I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Predstavljamo mađarsko Kulturno-umetničko društvo „Császár-tó“

Mađarsko Kulturno-umetničko društvo „Császár-tó“ iz Belog Blata osnovano je 2004. godine sa ciljem da očuva i neguje mađarski jezik, tradicionalne mađarske folklorne pesme i igre i da ih sa posebnom pažnjom prenese na mlađe generacije.

belo-blato

U prethodnim godinama osvojili su simpatije publike nastupima na domaćim i manifestacijama u inostranstvu.

Kulturno-umetničko društvo broji više od 200 članova. Eva Požar-Halas, predsednica KUD-a, izjavila je za naš portal da u okviru društva aktivno deluju male i odrasle folklorne grupe „Pipacs“ i „Szitakötő“, kao i ženski hor „Tavirózsa“.

PerSu marketi

Od početka godine članovi folklornih grupa i ženskog hora nastupili su na proslavama nacionalnih praznika Mađara, na Ovčarskim danima, na Festivalu zdrave hrane u Stajićevu, na kampu druženja i razmena iskustava „Erzsébet“ u Fonjodligetu (Mađarska), na Međunarodnom festivalu folklora i na smotrama izvorne narodne muzike i folklora vojvođanskih Mađara “Durindó” i “Gyöngyösbokréta”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

belo-blato1

Pored javnih nastupa, članovi mađarskog Kulturno-umetničkog društva najmlađima organizuju i kampove, gde ih uče izrade ručnih radova i ostalih rukotvorina, domaćini su Putujućem salaškom pozorištu „Tanyaszínház“, neguju prijateljske odnose sa učenicima osnovne Škole iz Vonjarcvašheđa (Mađarska) i učestvuju na tamošnjem čitalačkom kampu, posećuju kamp druženja „Erzsébet“ u Fonjodligetu (Mađarska) i aktivni su članovi Saveza porodičnih Udruženja karpatskog basena.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh