I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Predstavljamo: Jelena Momirov, veslačica Begeja 1883

Veslačica Begeja 1883, Jelena  Momirov,  rođena  je 19. februara 1994. godine. višestruka je prvakinja države. Počela je da se bavi ovim sportom 2006. godine.  

jelena momirov 11

„Htela sam da budem bolja od braće“

– Počela sam da treniram veslanje u Veslačkom klubu Begej 2006. godine. Posle atletike, plivanja i odbojke došla sam na ideju da se oprobam i u ovom sportu, zahvaljujući svojoj braći Milošu i Nikoli, koji  su već  bili  uspešni  u ovom sportu. Da budem iskrena, došla sam sa ciljem da budem bolja od njih! Miloš, kao stariji rođeni brat mi je bio uzor – kaže Jelena. – Oduvek sam bila ljubitelj sportova van sale, u prirodi. Veslanje je zaista specifičan sport, gde provodite vreme na svežem vazduhu i na vodi.  Uprkos veoma napornim i zahtevnim treninzima, to utiče i na opuštanje od svakodnevnih obaveza.

PerSu marketi

jelena momirov 12

Prvi trening

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sećam se kao da je juče bilo. Bilo je sunčano jutro, nedelja 3. septembar 2006 godine. Trener Svetislav Čiča se obradovao zbog dolaska još jednog člana porodice Momirov u klub. Jedino čega se sećam jeste da mi je nedostajala ekipa u ženskoj svlačionici, koju sam imala na odbojci. Na prvom treningu sela sam sa bratom Nikolom u čamac. Prvi utisak je bio pozitivan. Činjenica da svojim rukama i snagom nešto pokrećeš, bila mi je fascinantna.

Prva medalja

Celu zimsku sezonu sam” trčala” za braćom i nijedan trening nisam propuštala. Trenirala sam 7 puta nedeljno. Prva medalja je  došla nakon samo 5 meseci treniranja. To je bilo srebro na državnom prvenstvu na ergometrima, kada sam za samo za 0,1 sekundu na ergometru pobedila trećeplasiranu. Prva medalja na vodi je bila u skifu za pionirke u Beogradu, kada  sam osvojila bronzu,a izgubila zlato za nekoliko stotinki.Mislim da su se u toj trci više moja braća umorila nego ja, jer su oni trčali obalom i vikali mi šta da radim – uz osmeh priča Jelena.

jelena momirov 6

Najlepši trenutak u karijeri

Postoje dve trke koje će mi zauvek ostati u sećanju. To su državno prvenstvo 2009. godine i izborna regata za sastav juniorske reprezentacije 2010. godine. Obe trke su bile u dubl skulu sa Katarinom Đukić. Sticajem loših vremenskih okolnosti na izbornoj regati izgubile smo mesto u reprezentaciji, u samom finišu. I to smo veoma teško podnele, uz puno suza. Na državnom prvenstvu, koje je bilo mesec dana kasnije na programu, završile smo trku kao prve i ja sam bila srećna kao nikad u životu.Sledeće godine smo izborile mesto u veslačkoj reprezentaciji Srbije. Neopisiv je osećaj kada dva tela postanu jedna duša. To smo bile nas dve. Želele smo isto. Trud se isplatio. Naš san se ostvario. To su momenti koje ću zauvek pamtiti.

 

Sport kao škola života

jelena momirov 15 (1)– Veslanje mi je donelo jako puno dobrog u životu. Pre svega, sport me je naučio da vodim veoma produktivan način života, odnosno da su rad i motivacija najbitniji faktori uspeha. Trudim se da prenesem filozofiju veslanja na život. Savršenstvo pokreta koje se trudim da postignem u veslanju, u stvari svaki moj korak u životu.Naučila sam da i svakoj trci dodje kraj, kao i da je taj bol trenutan.Tako se trudim da podnosim i svaki problem u životu. Nadam se daću još dugo ostati u veslanju – kaže Jelena.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh