I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Predstava „Ubiti Zorana Đinđića“ premijerno u Zrenjaninu

Zrenjaninska premijera predstave „Ubiti Zorana Đinđića“ u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, biće izvedena 26. februara u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, u 22 časa. Izvođenje predstave, pored novosadskog SKC-a, organizuju pokret Novi Optimizam i Radio-televizija Vojvodine.

Ubiti Zorana Djindjica

„Jovana Stipić, Nikola Đuričko, Bojan Dimitrijević Pikac, Emina Elor, Igor Filipović i Miljana Makević igraju i političare i kriminalce, ruše granice pristojnosti i predstavljaju našu realnost. Kroz predstavu se na kratko pojavljuju i svedoci atentata, ali i službenici agencije za privatizaciju koji žele da kupe Aleju velikana. Publika će moći da vidi i Đurička kako gusla, a songovi su tu da ublaže reči koje bi bilo još teže izgovoriti bez muzike.

Predstava “Ubiti Zorana Đinđića” govori o 5. oktobru, periodu malo pre i posle ubistva, odnosno pripremu za ubistvo političara i period posle toga. Planiranje ubistva je uvertira u samu predstavu, kada se sreću Đinđić i Legija, a političar naglas razmišlja – da li smem da mu verujem? Srpska politička kuhinja spremila je za nas ubistvo premijera na brutalan način. Plan je da se meta uspori povredom na fudbalskoj utakmici, pokvare kamere, angažuje snajperista oštrog oka i prazne glave, jer neko mora da obavi prljav posao…“

I Taxi Zrenjanin

Izvođenju predstave prethodiće tribina u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ –  „Đinđić  kao mitski heroj – 10 godina od ubistva Dr Zorana Đinđića“, na kojoj će govoriti istoričarka Latinka Perović, profesor političke psihologije Mikloš Biro, reditelj predstave Zlatko Paković, a u ulozi moderatora biće producent SKCNS-a Jovan Gvero i urednik Kikindskih novina Željko Bodrožić. Početak tribine je u 20 časova.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh