I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Predstava „Trpele“ o zlostavljanim ženama večeras u Zrenjaninu

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ večeras u 20 sati biće izvedena predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Trpele“, kojoj će prethoditi tribina na temu borbe protiv nasilja nad ženama. Tribina će biti održana u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“.

Trpele-3 (1)

Celokupan događaj predstavlja humanitarnu akciju u organizaciji „Adra Srbija“ i BDP-a, i podržane od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

Komad „Trpele“ nastao je na osnovu dokumentarnog materijala – autentičnih ispovesti žena-žrtava nasilja. Kao osnovno gradivo poslužili su transkripti intervjua koje je Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji obavio sa ženama koje su ubile svoje zlostavljače.

Fordomanija

Predstava „Trpele” izvodi se u brojnim gradovima u Srbiji, a prihodi od prodatih karata doniraju se lokalnim sigurnim kućama.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

trpele7

Zrenjaninsko pozorište se priključilo projektu, ujedno obeležavajući 8. mart, Međunarodni dan žena. Sredstva od prodatih ulaznica u iznosu od 300 dinara namenjena su Sigurnoj kući u Zrenjaninu.

Na tribini učestvovuju glumice iz predstave – Danica Ristovski, Milica Zarić, Nataša Marković, Milena Pavlović Čučilović, Paulina Manov Đurđević, Slađana Vlajović i Jadranka Selec i predstavnici Sigurne kuće iz Zrenjanina.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh