I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Predstava Romane Caran: „Volim te kao konja“ (VIDEO)

Romanu Caran šira javnost poznaje kao vrhunsku mačevalku, jednu od naših najboljih u poslednje dve decenije, a manje kao pozorišnu glumicu i diplomiranog filmskog i TV režisera. 

Romana se uveliko sprema da 27. februara nastupi u Novosadskom Novom Teatru predstavom – monomjuziklom „Volim te kao konja“.

volim-te-kao-konja2

-U predstavi „Volim te kao konja“, pored toga što igram opersku divu Ariju, pisala sam i tekstove pesama, pravila kostim, scenografiju, kreirala i napravila lutku.. Mnogo mi je pomogao, Jovan Caran, koji ima veliko pozorišno iskustvo. Nije mala stvar imati takvu podršku. Prvo mi je pokazao kako da napravim lutke, (pravila sam ih za Šekspirovo „Snoviđenje u noć ivansku“ NK studia iz Beograda), pa mi se sve to mnogosvidelo i rešila sam sama da napravim lutku za svoju predstavu, a nju sam napravila bez njegove pomoći. Tata mi je posebno pomogao pri konstrukciji ogromne kartonske „pop up“ knjige koja je deo scenografije. On sam ima nekoliko predstava sa takvim knjigama.

Fordomanija

Na pitanje da li se ova predstava može svrstati u neki žanr, Romana kaže da je ovo svojevrsni dramski performans.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Boje ga elementi kabarea i pank opere, a svaka žanrovska odredba bi bila sakaćenje njegove autentičnosti. Hod po ivici operske dive Arije, između ljubavi i opsesije, sna i jave, komičnog i tragičnog, prikazan je kroz kratke muzičke forme, ples i dijalog sa nekim ili nečim, stvarnim ili nestvarnim. Kako nas strah od samoće i smrti, usvojeno ponašanje, porodično nasleđe, ali i drušveno prihvatljive forme teraju na suicidne partnerske odnose i postavljaju pitanje da li je žena ostvarena bez partnerskog odnosa, vidi
se u Arijinom odrazu u ogledalu koji, ne osvestlivši svoje nesvesno, ona nikad nije videla, ali ga
sa nama nesebično deli. Svesno ili nesvesno.

volim-te-kao-konja

„Volim te kao konja“ nije prvo ostvarenje Romane Caran. Do sada je igrala u predstavama „Circo mortale“, „Plastelin“, „Čas veronauke“ i u brojnim performansima sa trupom „Act Women“. Ovo će biti njena prva monodrama – monomjuzikl.

-„Volim te kao konja“ je prva predstava naše trupe „PUNK FREUD“ čiji su članovi još i Slađana Rackov i
Željko Marinković koji su i režirali ovu predstavu, kao i Vesna Bujošević – organizatorka. Planiramo još mnogo toga da uradimo.

U Zrenjaninu, kaže uz osmeh, planira jubilarno pedeseto izvođenje. Na drugom polju, mačevanju kojim je izgradila svoje ime, sve ide u najboljem pravcu.

-Nedavno sam osvojila turnir. Čak mislim da mi je ova sezona uz prošlu jedna od boljih u dosadašnjoj karijeri. Pet turnira, pet zlatnih odličja – titula balkanske šampionke, prvo mesto na satelitu za svetski kup…, rekla je Romana u kratkom razgovoru za portal I love Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh