I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Predstava „Konstantin: Znamenje anđela“ pred zrenjaninskom publikom

„Pozorišna predstava „Konstantin: znamenje anđela“, pripremljena u sklopu obeležavanja 1700 godina od potpisivanja Milanskog edikta, biće izvedena i pred zrenjaninskom publikom najverovatnije krajem maja“, saopštio je prilikom posete Zrenjaninu, Radoslav Pavlović, savetnik predsednika Republike Srbije za resor kulture. Pavlović je, tokom prijema u Gradskoj kući, razgovarao sa gradonačelnikom Zrenjanina, mr Ivanom Bošnjakom i članicom Gradskog veća za resor kulture, obrazovanja, nacionalnih manjina i verskih zajednica, Dubravkom Bulovan Bengin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dovođenjem predstave u Zrenjanin, naš grad se uključuje u veliki projekat „Milanski edikt 313-2013, Srbija“, kojim se, tokom cele 2013. godine, nizom manifestacija u našoj zemlji obeležava 1700 godina od donošenja ovog značajnog zakonskog akta. Osim promocije, cilj projekta jeste edukacija domaće i svetske javnosti o bogatstvu rimskog kulturnog nasleđa Srbije.

Pavloviću ovo nije prva poseta Zrenjaninu, s obzirom da je  kao dramski pisac i scenarista, ranije imao priliku da se upozna s radom i aktivnostima pozorišta „Toša Jovanović“. Direktorka zrenjaninskog teatra Ivana Kukolj Solarov predočila mu je tehničke mogućnosti pozorišta, bez kojih organizacija ovako zahtevne predstave ne bi bila moguća. Pavlović je tom prilikom napomenuo da je „Konstantin: znamenje anđela“ uzbudljiva, visoko estetizovana i ozbiljna pozorišna predstava, u kojoj je glumac Miodrag Krivokapić pokazao da se u glumi uvek može više i da „ne postoje limiti za veliki dar“.

PerSu marketi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poveden je razgovor i o protivpožarnoj zaštiti koja predstavlja gorući problem u gotovo svim pozorištima u Srbiji. „Zrenjaninsko pozorište nema tu neophodnu „vodenu zavesu“, te smo razgovarali o potrebi što hitnijeg projekta i mogućnostima finansiranja njegove izrade. Na osnovu projekta biće jasnije kolika su sredstva potrebna za samu realizaciju i svakako ćemo pokušati da ih obezbedimo“, rekao je savetnik predsednika Republike Srbije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh