I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Predstava „Generalna proba“ gluvih i nagluvih sugrađana (VIDEO)

U saradnji CEKOM-a i Organizacije gluvih i nagluvih Zrenjanina realizuje se još jedna pozorišna predstava.

Članovi ove dve organizacije sarađuju duže od jedne decenije i realizovali su više pozorišnih radionica i projekata. O uspešnosti saradnje govori i prošlogodišnje osvojeno prvo mesto na Republičkoj smotri gluvih i nagluvih Srbije dramom „Staklena menažerija“.

gluvi-i-nagluvi

-Ove godine pripremamo predstavu koja se zove „Generalna proba“. Pokušavamo da prikažemo šta se dešava na generalnoj probi veče pred premijeru, a kao primer poslužila nam je predstava „Fantom iz Opere“ – kaže za naš portal Smiljana Tucakov ispred CEKOM-a. -Prošle godine smo radili dramu, a ovaj put smo želeli da radimo elemente komedije. Tako u predstavi prikazujemo nekoliko smešnih scena koje se dešavaju zbog grešaka, nesporazuma i drugih situacija dok se priprema premijera.

I Taxi Zrenjanin

Međusobnu komunikaciju pomaže prevodioc na znakovni jezik, koji, kako kažu, posletoliko godina saradnje više i nema toliko posla.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Razumemo se pomoću pokreta i gestikulacije, a mi iz CEKOM-a smo pohađali radionice za gestovni jezik. Štaviše, mi u svakoj našoj predstavi koristimo muziku bez obzira što većina glumaca uopšte ne čuje ili veoma slabo čuje, a i većina publike koja ih gleda ne čuje, međutim oni osećaju vibracije, ritam i to im pomaže da se kreću onako kako scenario zahteva.

Premijera predstave „Generalna proba“ biće 28. maja na Republičkoj smotri gluvih i nagluvih koja se ove godine održava u Velikoj Plani.

U video prilogu pogledajte nekoliko inserata „Generalne probe“:

.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh