I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Predavanje u Muzeju – „Grobovi koji putuju“

U okviru izložbe „Portreti i sećanja – Jevrejska zajednica Srbije pre Holokausta“ Savez jevrejskih opština Srbije u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin u sredu, 29. aprila u 19 časova u Malom salonu organizuje predavanje pod nazivom „Grobovi koji putuju“.

Rezultate višegodišnjeg multidisciplinarnog istraživanja jevrejskog spomen-groblja u Zrenjaninu predstaviće Filip Krčmar, Aleksandar Stefanov, Aleksandar Radlovački i Tihomir Bogović.

grobovi

Predavanjem će biti obuhvaćena istorija zrenjaninske jevrejske zajednice posmatrana kroz prizmu lokalnog jevrejskog spomen-groblja, kao i pokušaj sveobuhvatnog dokumentovanja prošlosti velikobečkerečkih (petrovgradskih, zrenjaninskih) Jevreja od prve polovine 19. veka do Drugog svetskog rata sa posebnim osvrtom na poznate Jevreje Zrenjanina i njihovo nasleđe.

I Taxi Zrenjanin

Ovim predavanjem zatvara se izložba „Portreti i sećanja – Jevrejska zajednica Srbije pre Holokausta“ koja je 9. maprila otvorena u Malom salonu Narodnog muzeja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izložba predstavlja preko 1000 fotografija članova Jevrejske zajednice Srbije iz perioda pre Holokausta. Fotografije su prikupljene iz porodičnih albuma onih koji su preživeli Holokaust i arhiva Jevrejskog istorijskog muzeja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh