I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Pred ovim mališanima je svetla budućost

U subotu, 13. decembra u prostorijama škole računara NIMIKO, održano je 6 časova na kojima je đacima iz celog grada omogućeno da se oprobaju u prvim koracima programiranja.

skola-racunara-nimiko-zrenjanin-diplome

Slika malih programera sa diplomama

Čas programiranja je najveća svetska kampanja u istoriji učenja. U to ime svetske kompanije su učestvovale u pripremi lekcija/zadataka za učenje raznih oblasti programiranja.

Zamišljeno je da nastavnici, škole, fakulteti – svako prema mogućnostima, pokažu đacima i upute ih u nove oblasti programiranja. Procenjuje se da je učestvovalo 100.000.000 učenika u više od 180 zemalja Sveta.

PerSu marketi

U srbiji, 132 institucije su se priključile ovoj aktivnosti. Direktorica OS ’’Žarko Zrenjanin’’, Ivana Bošnjak i nastavnica matematike Zorana Raičević prepoznale su značaj ove akcije tako da su u sredu, 10. decembra predavači škole računara Nimiko održali baš kod njih prvi čas programiranja u Zrenjaninu.

Osim početnih lekcija ’’Angry Birds’’ i ’’Anna and Elsa’’, stariji đaci su učili programiranje u programskom okruženju Java i Html.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Predavači Senka Zubić i Srđan Ilijev imali su mnogo posla, sa obzirom da je više od 150 Zrenjaninaca došlo da nauči prve korake programiranja. Svaki od učenika je dobio diplomu i uputstvo kako dalje da uči sa sajta www.code.org

Dragana Milekić, organizator nastave u školi računara Nimiko nam je rekla da je stvarno radosna što se veliki broj dece zainteresovano za programiranje.

skola-racunara-nimiko

Uvek interaktivni i zabavni časovi : škola računara Nimiko

– Želja nam je bila da učenicima pokažemo kako je programiranje zabavno, lako i svima pristupačno. Pred ovim mališanima je svetla budućnost, svi znamo koliko su danas programeri traženi u svetu, takođe znamo da su prosečne plate programera seniora dovoljno visoke za lagodan život. Ovi mališani su na pravom putu da od malih nogu zavole programiranje, dodala je Milekić, ispred škole računara Nimiko.

Po današnoj statistici, svega 2% đaka uči programiranje, a čeka ih više od 60% današnjih poslova na kojima programeri mogu da rade.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh