I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Povećan broj nezaposlenih u srednjem Banatu

U Srednjobanatskom okrugu je prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, na kraju januara bilo 18.103 nezaposlena, što je 600 osoba više nego u decembru 2013. godine, kada je na evidenciji bilo 17.506 lica.

most-zrenjanin-centar-grada-platezna-moc
Od toga je na kraju januara, nezaposlenih na teritoriji Zrenjanina bilo 9.295, u opštini Žitište 2.319, Novoj Crnji 1.697, Novom Bečeju 3.013 i u Sečnju 1.779 nezaposlenih.

Najlakše do posla dolaze zavarivači, vozači, prodavci (agenti prodaje, menadžeri prodaje), mesari, gradjevinski radnici, šivači, farmaceuti i profesori matematike i engleskog jezika, a već godinama, gotovo da nema interesovanja za zanimanja kao što su maturant gimnazije.

Teže do posla dolaze i bravari, metalostrugari, automehaničari, poljoprivredni tehničari, hemijski, prehrambeni i tehničari za biotehnologiju, a posla gotovo da i nema za preradjivače hrane i pića, mašinske i ekonomske tehničare.

I Taxi Zrenjanin

Na evidenciji službe za zapošljavanje u srednjem Banatu je 6.763 nekvalifikovanih radnika, 404 polukvalifikovanih, 82 visokokvalifikovana, kao i 4.704 sa trogodišnjom i 4.151 sa četvorogodišnjom srednjom školom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sa završenom višom školom ili trogodišnjim visokim obrazovanjem na evideniciji se nalazi 826 nezaposlenih, dok sa fakultetskom diplomom posao čeka 1.170 nezaposlenih, ali i tri doktora nauka.

Izvor: Beta

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh