I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Potpisan ugovor o investiranju – SITIP će zaposliti 150 radnika

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni menadžer italijanske kompanije SITIP Đankarlo Pecoli, potpisali su danas ugovor o izgradnji pogona u našem gradu do kraja 2015. godine.

sitip

Ova italijanska kompanija dolazi iz oblasti tekstilne industrije i bavi se širokim spektrom proizvodnje sintetičkih vlakana koja se primenjuju u tekstilnoj, kozmetičkoj, automobilskoj industriji i proizvodnji zaštitne opreme.

– Današnje potpisivanje ugovora rezultat je višemesečnog rada i saradnje sa predstavnicima SITIPa. Vlada Srbije je takođe prepoznala ovu investiciju kao stratešku i dala saglasnost da se kompaniji dodeli zemljište po 50 odsto nižoj ceni. Cilj ove gradske vlasti jeste da pokrene Zrenjanin i zaposli građane, a ovo je jedan od tih koraka, rekao je gradonačelnik Janjić neposredno pre potpisivanja ugovora o investiranju.

PerSu marketi

Potpisivanjem ugovora stekli su se uslovi da gradnja fabrike počne već u avgustu, a prognoze su da će proizvodnja otpočeti na jesen 2015. godine. Pogoni će biti podignuti na 100.000 kvadratnih metara u industrijskoj zoni Severozapad Elemir. U prvo vreme, SITIP će zaposliti 150 radnika sa očekivanjem da se taj broj u roku od pet godina poveća na 300.

– Kada smo se opredelili za širenje proizvodnje van Italije, u opciji su bile Češka, Poljska i Srbija. Naš poslovni partner „Fulgar“ koji u Zrenjaninu ima pogone, preporučio nam je vaš grad i preneo dobro iskustvo. U Zrenjaninu smo naišli na veliku podršku i razumevanje za našu investiciju, i za pet meseci smo konkretizovali sve stvari. U prvoj fazi uložićemo 12 miliona evra, kaže Pecoli.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Presudan faktor za izmeštanje dela proizvodnje sa italijanskog na srpsko tržište jesu tri puta jeftinija struja, povoljnije takse, ali i radna snaga.

– Iz iskustva naših partnera znamo da postoji radna kultura u Zrenjaninu, da imate dobre radnike koji brzo uče i uvereni smo da smo napravili pravi potez, zaključio je Pecoli.

Budući zaposleni u pogonima SITIPa u našem gradu proizvodiće završne delove za dečije pelene i spoljni, tekstilni deo za abrazivne materijale.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh