I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Potpisan ugovor o investiranju – SITIP će zaposliti 150 radnika

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni menadžer italijanske kompanije SITIP Đankarlo Pecoli, potpisali su danas ugovor o izgradnji pogona u našem gradu do kraja 2015. godine.

sitip

Ova italijanska kompanija dolazi iz oblasti tekstilne industrije i bavi se širokim spektrom proizvodnje sintetičkih vlakana koja se primenjuju u tekstilnoj, kozmetičkoj, automobilskoj industriji i proizvodnji zaštitne opreme.

– Današnje potpisivanje ugovora rezultat je višemesečnog rada i saradnje sa predstavnicima SITIPa. Vlada Srbije je takođe prepoznala ovu investiciju kao stratešku i dala saglasnost da se kompaniji dodeli zemljište po 50 odsto nižoj ceni. Cilj ove gradske vlasti jeste da pokrene Zrenjanin i zaposli građane, a ovo je jedan od tih koraka, rekao je gradonačelnik Janjić neposredno pre potpisivanja ugovora o investiranju.

PerSu marketi

Potpisivanjem ugovora stekli su se uslovi da gradnja fabrike počne već u avgustu, a prognoze su da će proizvodnja otpočeti na jesen 2015. godine. Pogoni će biti podignuti na 100.000 kvadratnih metara u industrijskoj zoni Severozapad Elemir. U prvo vreme, SITIP će zaposliti 150 radnika sa očekivanjem da se taj broj u roku od pet godina poveća na 300.

– Kada smo se opredelili za širenje proizvodnje van Italije, u opciji su bile Češka, Poljska i Srbija. Naš poslovni partner „Fulgar“ koji u Zrenjaninu ima pogone, preporučio nam je vaš grad i preneo dobro iskustvo. U Zrenjaninu smo naišli na veliku podršku i razumevanje za našu investiciju, i za pet meseci smo konkretizovali sve stvari. U prvoj fazi uložićemo 12 miliona evra, kaže Pecoli.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Presudan faktor za izmeštanje dela proizvodnje sa italijanskog na srpsko tržište jesu tri puta jeftinija struja, povoljnije takse, ali i radna snaga.

– Iz iskustva naših partnera znamo da postoji radna kultura u Zrenjaninu, da imate dobre radnike koji brzo uče i uvereni smo da smo napravili pravi potez, zaključio je Pecoli.

Budući zaposleni u pogonima SITIPa u našem gradu proizvodiće završne delove za dečije pelene i spoljni, tekstilni deo za abrazivne materijale.

  • Divider

  • Divider
Na vrh