I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Potpisan Sporazum o saradnji – „Poljoprivredno – preduzetnički inkubatori za mlade“

Grad Zrenjanin i opštine Kikinda i Novi Bečej uz podršku Ministarstva omladine i sporta i USAID Projeta održivog lokalnog razvoja  pokrenule su program „Poljoprivredno – preduzetnički inkubatori za mlade“  koji ima za cilj da pomogne mladima da otpočnu sopstveni biznis kroz  uzgoj visoko profitabilnih povrtarskih kultura.

kk1

Tim povodom danas je potpisan sporazum o saradnji partinera, a potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak, predstavnici opština Savo Dobranić i Matija Kovač, predstavnica Ministarstva omladine i sporta Vesna Vidojević,  kao i drektor USAID Projekta Hauard Okman.

Program je namenjen mladima koji imaju zemljište i opremu da započnu agrobiznis, ali nemaju znanje i iskustvo u povrtarstvu kao i mladima kojima su potrebni i zemljište i oprema i edukacija.

Fordomanija

U programu mogu učestvovati mladi do 35 godina, koji su nezaposleni, sa minimum završenom srednjom školom, a žele da se bave uzgojem povrća na teritoriji međuopštinskog partnerstva koje čine Zrenjanin, Kikinda i Novi Bečej.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U sklopu programa biće organizovane obuke za 150 mladih kako bi naučili da prave biznis plan , osnuju poljoprivredno gazdinstvo , udružuju se sa ostalim proizviđačima, povezuju sa kupcima i uzgajaju kvalitetno povre koristeći moderne tehnike i tehnologije. 

kkk1

Završetkom obuke polaznici stiču pravo učešća u drugoj komponenti Programa – ulazak u poljoprivredne inkubatore, izabranim učesnicima omogući će se korišćenje zemljišta, infrastrukture i plastenika u periodu od jedne do dve godine u zavisnosti od vrste povrtarskih kultura koje se gaje. Početak proizvodnje planiran je za mart 2014.godine.

Prijave za Program poljoprivredno – preduzetničkih inkubatora mogu se preuzeti na internet sajtovima www.zrenjanin.rs, tačnije na stranici za konkurse i obaveštenja, ali i na zvaničnim sajtovima drugih gradova www.kikinda.org.rs, www.novibečej.rs 

Popunjeni prijavni formular se treba poslati elektronskim putem sa naznakom „Prijava za obuke za program Poljoprivredno – preduzetničkih inkubatora za mlade“ na odgovarajuću mail adresu :

za Zrenjanin – zoran.eremić@grad.zrenjanin.rs

za Kikindu – borislav.cucic@kikinda.org.rs

za Novi Bečej – sasa.dujin.ler@novibečej.rs

Rok za prijave 02.oktobar 2013. godine

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh