I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Postavljeno klizalište ispred Kristalne dvorane!

Zvuči neverovatno, ali istinito je. Danas je postavljeno klizalište ispred Kristalne dvorane, koje će već od večeras moći da se koristi, a zvanično će biti u funkciji u subotu i nedelju.

rsz_klizanje

Klizalište je površine 40 kvadratnih metara, odnosno dužine stranica su 8×5 metara. Upotreba će biti besplatna, a moći će besplatno da se iznajme i klizaljke. Ipak, zbog ograničenog broja, organizatori preporučuju da ponesete svoje klizaljke, ukoliko ih imate.

Ideja je potekla od Zrenjaninca Ljubiše Samardžića, koji je u junu video takvo klizalište u Istanbulu, dok je pohađao seminar u vezi sa klimatskim promenama.

PerSu marketi

– Ja sam član organizacije „Klima rijaliti projekt“ koju vodi nekadašnji američki predsednik, Al Gor. Takođe sam jedan od pet „klima lidera“ ove organizacije za Srbiju. Postavljanjem ovog klizališta smo želeli da skrenemo pažnju ljudima na klimatske promene i otopljavanje leda na Severnom i Južnom polu. Povezali smo ovaj projekat i sa Svetskim šampionatom za kadete, koji se dešava u Kristalnoj dvorani. Zato smo celu akciju nazvali „Sačuvajmo led na planeti i rvanje na Olimpijadi“ – ističe Samardžić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

On je dodao da je led u stvari veštačka podloga, koja je specijalna vrsta plastike sa dodacima u proizvodnji, koji njene površine čine samopodmazujućim u životnom veku od 10 do 20 godina. Ovaj proizvod u Srbiju je donela firma „Klik Ice“, koja posebno ističe da se materijal 100 posto reciklira i ne troši energiju, pa samim tim i ne zagađuje čovekovu okolinu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh