I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Postavljaju se granitne ploče, oivičena buduća zelena površina

Brojni radnici i građevinska mehanizacija juče i danas su „okupirali“ čitav Trg slobode, istovremeno radeći na nekoliko punktova.

Postavljene su prve granitne ploče unutar samog trga, na potezu ispred „Komercijalne banke“ i prvo će biti finalizovan upravo taj deo, kako bi se omogućila pešačka komunikacija od Narodnog muzeja, pored pozorišta, do hotela „Vojvodina“, odnosno već popločanog dela trga. Istovremeno s postavljanjem prvih ploča, neposredno ispred ulaza u hotel, druga grupa radnika počela je slaganje „šare“ od žute klinker-opeke, nekadašnje podloge Trga slobode. Delimično je nasuta i zemlja gde su planirane dve veće zelene površine, koje su oivičene i razdvojene od budućeg pločnika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrve granitne ploče postavljene ispred „Komercijalne banke“

OLYMPUS DIGITAL CAMERAŽuti klinker „vraća“ se na trg u vidu „šare“

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOivičena buduća zelena površina na trgu

Nove palete granitnih ploča istovarane su iz šlepera na trg ispred katedrale, mehanizacija je u radu i na prostoru između spomenika i Gradske kuće, na pripremi zemljišta za parterno uređenje, iskopu dosadašnje asfaltne podloge i betonskog trotoara između muzeja i katedrale. Za svega nekoliko radnih sati, moćne mašine su u potpunosti „oslobodile“ prostor oko crpne stanice fekalne kanalizacije, pa je tako sada betonski kolektor „izronio“ iz površinskog sloja zemljišta. Ovaj objekat će sigurno zadavati još problema izvođačima radova, jer je neophodno razbiti gornji sloj betona, radi nivelacije celokupnog terena. Da li će podzemni deo crpne stanice biti sačuvan i eventualno iskorišćen za neku drugu funkciju, ili će se u potpunosti zatrpati, rukovodioci na gradilištu juče nisu mogli sa sigurnošću da odgovore.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUklanjanje dotrajalog asfalta ispred Gradske kuće

Zaposleni na gradilištu očekuju da će im vremenski uslovi u narednom periodu sve više ići na ruku i da će Trg slobode vrlo brzo pružati sasvim drugačiju sliku. Bez obzira na njegov završni izgled, koji je još uvek teško sagledati, sasvim je sigurno da će, prema površini koja će biti kompletno popločana i parterno uređena, Zrenjanin imati jedan od najvećih „pešačkih“ trgova u našoj zemlji, a s obzirom na izgled monumentalnih zdanja koja ga okružuju, verovatno će biti i u rangu najlepših.

Izvor i foto: zrenajnin.rs/Miodrag Grubački

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh