I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Poslednji tretmani protiv krpelja izvedeni početkom juna

Prošlogodišnje pritužbe građana na pojavu stršljenova rezultirale su uvođenjem mere suzbijanja tih insekata paralelno sa suzbijanjem krpelja.

strsljen

U programu suzbijanja krpelja na teritroiji grada, predviđeno je da se ovakvi tretmani izvedu na ukupno 76 hektara, a od početka leta bilo je nekoliko akcija, kažu u Odseku za zaštitu i unapređivanje životne sredine u Gradskoj upravi.

– Tretmani su rađeni u skladu sa vremenskim uslovima koji nisu bili uvek povoljni i kojima su se i akcije morale prilagođavati. Kada je u pitanju tretiranje protiv stršljenova bilo je nekoliko tretmana – na Vojnom stadionu, na 4. julu, uglu Makedonske i ulice Branka Radičevića kao i na dva mesta na Babatovu. Krpelji su tretirani 20. maja na Babatovu, 21. maja u parku kod Železničke stanice i parku Berbersko, 3. juna u Šećeranskom i Karađorđevom parku.

PerSu marketi

Ovogodišnji plan predviđa tretiranje protiv krpelja u 11 parkovskih površina u gradu, dečijim igralištima, putnim pojasevima, zelenim površinama oko Motela Šumice, teniskim igralištima, azilu za životinje i izletištu na Tisi.

Najveća aktivnost suzbijanja stršljenova, krpelja i komaraca je od maja do septembra, a pored vremenskih, učestalost tretmana u velikoj meri zavisi i od finansijskih mogućnosti grada.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na kojim lokacijama je izvršeno tretiranje protiv komaraca pročitajte OVDE

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh