I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Poslednji tretmani protiv krpelja izvedeni početkom juna

Prošlogodišnje pritužbe građana na pojavu stršljenova rezultirale su uvođenjem mere suzbijanja tih insekata paralelno sa suzbijanjem krpelja.

strsljen

U programu suzbijanja krpelja na teritroiji grada, predviđeno je da se ovakvi tretmani izvedu na ukupno 76 hektara, a od početka leta bilo je nekoliko akcija, kažu u Odseku za zaštitu i unapređivanje životne sredine u Gradskoj upravi.

– Tretmani su rađeni u skladu sa vremenskim uslovima koji nisu bili uvek povoljni i kojima su se i akcije morale prilagođavati. Kada je u pitanju tretiranje protiv stršljenova bilo je nekoliko tretmana – na Vojnom stadionu, na 4. julu, uglu Makedonske i ulice Branka Radičevića kao i na dva mesta na Babatovu. Krpelji su tretirani 20. maja na Babatovu, 21. maja u parku kod Železničke stanice i parku Berbersko, 3. juna u Šećeranskom i Karađorđevom parku.

Fordomanija

Ovogodišnji plan predviđa tretiranje protiv krpelja u 11 parkovskih površina u gradu, dečijim igralištima, putnim pojasevima, zelenim površinama oko Motela Šumice, teniskim igralištima, azilu za životinje i izletištu na Tisi.

Najveća aktivnost suzbijanja stršljenova, krpelja i komaraca je od maja do septembra, a pored vremenskih, učestalost tretmana u velikoj meri zavisi i od finansijskih mogućnosti grada.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na kojim lokacijama je izvršeno tretiranje protiv komaraca pročitajte OVDE

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh