I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Poskupeo start taksi prevoza – sa 20 na 40 dinara

Na današnjoj sednici Gradskog veća  kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, usvojen je niz tačaka.

Jedan od predloga koji je usvojen je Rešenje o usklađivanju ekonomski najniže cene taksi prevoza. Izvestilac, Milan Jovanov rekao je da se donošenju tog rešenja pristupilo na zahtev ovdašnjih taksi udruženja.

– Sagledavajući tržišne uslove i upoređujući cene u ostalim gradovima došlo se do zaključka da smo mi imali najniže cene, tako da smo izvršili izmene, pa smo start povisili sa 20 na 40 dinara, vožnju po kilometar satu sa 40 na 45, a čekanje po času je ostalo isto, 500 dinara, kao i cena za prtljag u iznosu od 20 dinara – pojasnio je Jovanov.

PerSu marketi

Gradonačelnik je ukazao da je odluka o ceni taksi usluga doneta na inicijativu samih taksista  jer je vršenjem kontola otkriveno mnogo neispravnosti, pre svega, u neplaćanju obaveza taksista. – Zaista je početna cena bila ubedljivo najjeftinija, a bez obzira na tu početnu cenu, naši sugrađani nisu plaćali ispod sto dinara prevoz, neće ni sada, verujem da će najviše vožnji biti od 100 do 130, ili 140 dinara, pa ćemo i dalje imati najniže cene, ali smo morali da izađemo u susret i taksistima.  Pravimo red na teritoriji Grada i što se tiče taksi prevoza  ali i javnog prevoza. Vrlo brzo ćemo na Gradskom veću doneti i odluke o novim linijama gradskog i prigradskog saobraćaja i što će biti samo jedan korak u unapređivanju prevoza u gradu – rekao je Janjić.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Odluke o izmeni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina, a izvestilac, Milan Jovanov rekao je da je razlog tome zapravo usaglašavanje kaznenih odredbi sa Zakonom o prekršajima kojim je definisano da novčane kazne mogu biti samo u fiksnom iznosu, a ne kako je to ranije bilo, u mogućem rasponu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na današnjoj sednici utvrđen je Predlog Odluke o izmeni Odluke o određivanju maksimalne spratnosti objekata koji su predmet ozakonjenja, a izvestilac je bila Ljiljana Pecelj Luburić.

Danas je utvrđen i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o mesnim zajednicama. Izvestilac po ovoj tački, Olivera Lisica kazala je da se donošenju te odluke pristupa iz potrebe usklađivanja naziva ulica – Patrijarha Pavla, kao i ulica dr Đorđe Radić i ulica Ognjeslav Kostović u zoni „Jugoistok“.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Odluke o izmeni Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina, a izvestilac, Milan Jovanov rekao je da je razlog tome zapravo usaglašavanje kaznenih odredbi sa Zakonom o prekršajima kojim je definisano da  novčane kazne mogu biti samo u fiksnom iznosu, a ne kako je to ranije bilo, u mogućem rasponu.

Na današnjoj sednici utvrđen je Predlog Odluke o izmeni Odluke o određivanju maksimalne spratnosti objekata koji su predmet ozakonjenja, a izvestilac je bila Ljiljana Pecelj Luburić.

Usvojena su i dva predloga Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina – kat.parc.broj 15365/84 i deo kat.parc.broj 15365/86. Izvestilac, Violeta Kučanda Bogasenieva kazala je da se tome pristupilo zbog toga što su za te parcele zainteresovani investitori.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Olivera Lisica izvestila je o Utvrđivanju Predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Statuta Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin, što su članovi Gradskog veća zatim i usvojili.


Po Predlogu Zaključka o utvrđivanju Nacrta Odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kako je izvestio Darko Dankulov to će, kako je zakonom sada predviđeno, ubuduće biti prihod preduzeća.
Članovi Veća usvojili su i Predlog Zaključka o utvrđivanju Nacrta Odluke o izmenama Odluke o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca i o radu Zoohigijenske službe, kao i Predlog Zaključka u vezi nalaganja Pravobranilaštvu grada Zrenjanina da otpočne sa podnošenjem predloga u postupku eksproprijacije na nepokretnostima u K.O. Zrenjanin I na lokalitetu regionalne deponije u Zrenjaninu.
Na današnjoj sednici usvojen je Predlog Zaključka o utvrđivanju Nacrta Odluke o izmenama i dopunama Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine, a izvestilac po toj tački, Nikolina Šerfeze, istakla je da se do sada za fizička lica naknada naplaćivala putem objedinjene naplate, a da sa ovim izmenama utvrđivanje, kontrola i naplata prelazi u nadležnost Gradske uprave, odnosno Odeljenja za finansije, Odseka za lokalnu poresku administraciju. Ono što je važno, navela je, iznosi su ostali isti.
Pored toga, usvojen je danas i Predlog Zaključka u vezi potvrđivanja učešća grada Zrenjanina kao partnera na projektu “Inkluzivna umetnost“ i drugih elemenata u vezi istog i određivanja menadžerskog tima projekta ispred grada Zrenjanina, a izvestilac je bio Duško Radišić.
Nakon sednice gradonačelnik Janjić ocenio je da su najznačajnije tačke one koje su se odnosile na otuđivanje zemljišta u Industrijskoj zoni “Jugoistok”, što je, kako je rekao dobra vest.

– To su dva nova investitora u našoj zoni „Jugoistok“.

O predlogu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi grada Zrenjanina   Jasmina Malinić kazala je da će se poslovi Kancelarije za brze odgovore ubuduće obavljati u Odeljenju za urbanizam  dok su se do sada obavljali u Odeljenju za opštu upravu, a da se ostale odredbe odnose na usklađivanje odredbi o raspoređivanju službenika i lica na položaju kao i prijem pripravnika u skladu sa Zakonom o zaposlenima u AP i lokalnim samoupravama.

izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh