I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Poskupeli grejanje, gas i voda

GAS PRVI „POVUKAO NOGU“

Prvo poskupljenje najavljeno je početkom avgusta kada je „Gradska toplana“ saopštila da potrošače gasa uskoro očekuje nova cena za potrošnju tog energenta.

Iz Toplane je tada, neposredno nakon saglasnosti Vlade Srbije za novu cenu gasa dobavljaču JP „Srbijagasu“, saopšteno da je „dosadašnja nabavna cena povećana za 2,72 dinara po kubnom metru, odnosno 7,18 odsto, te da nova cena iznosi 39,12 dinara po kubnom metru“.

poskupljenje

I Taxi Zrenjanin

„U skladu sa tom odlukom Nadzorni odbor “Gradske toplane“ Zrenjanin doneo je Odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje. Za ostale potrošače na pritisku do 6 bara, cena će biti 46,33 din/m3 odnosno za 4,91 odsto više u odnosu na period pre poskupljenja“, pojasnili su u ovom preduzeću za isporuku gasa i toplotne energije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

GRAD REKAO „DA“ POSKUPLJENJU DALJINSKOG GREJANJA I VODE

Daljinsko grejanje u Zrenjaninu skuplje je od 1. septembra za 3,66 odsto, a voda za 5,5 odsto, a saglasnost na povećanje cena dali su većnici na jednoj od poslednjih sednica Gradskog veća.

Pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević objasnio je da je povećanje cene daljinskog grejanja za sve korisnike posledica poskupljenja gasa.

grejanje

Korisnici daljinskog grejanja će umesto dosadašnjih 85,76 plaćati 88,90 dinara po kvadratnom metru stana. Dević je istakao da je poslednje povećanje cena grejanja bilo novembra prošle godine.

Pomoćnik gradonačelnika David Dimkić rekao je da su na poskupljenje vode uticali povećanja cena struje, gasa, ali i istrošenost mašina i potreba obnavljanja i održavanja kompletnog sistema.

„Preduzeće Vodovod i kanalizacija zatražilo je poskupljenje od 7,11 odsto, a odobreno je 5,5 odsto za sve korisnike“, objasnio je Dimkić.

Cena vode će od septembra iznositi 27,83 dinara po kubnom metru, a otpadne vode 22,26 dinara.

Izvor : I love Zrenjanin, Beta  Foto : B92

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh